Ushi’s 5 meest hilarische momenten - achtergrond

Al 13 jaar laat Ushi Hirosaki haar bijzondere interviewtechnieken los op beroemdheden in binnen- en buitenland. Hoog tijd voor de top 5 van beste Ushi-interviews ooit. 

5. Zangeres La Toya Jackson 

La Toya bewijst dat er best normale Jacksons rondlopen. Ze is lief, geduldig en vrijgevig tegenover Ushi, die haar danig op de proef stelt. „Denkt u dat u over heel veel jaar misschien iets aan uw gezicht of lichaam zal veranderen?”, vraagt de Japanse aan de compleet verbouwde La Toya. „Misschien over een paar jaar, als ik niet meer zo tevreden ben”, luidt het doordachte antwoord. En wanneer Ushi vertelt dat de ‘moonwalk’ in Japan is uitgevonden en wordt gebruikt om achteruit een kamer uit te lopen bij ruzie, vindt La Toya dat ongeveer het mooiste wat ze ooit heeft gehoord. „Wat een goed en logisch idee. Geweldig!” De zus van Michael Jackson verdraagt ook nog enthousiast een door Ushi gezongen versie van Billy Jean, complimenteert de Japanse met de geweldige structuur van haar interview en geeft haar ook nog een pillendoosje cadeau. De schat. 

4. Medium Derek Ogilvie 

Eerst vraagt Ushi of Derek weet welke ondergoed ze aanheeft. Daarna is ze zeer geïnteresseerd in het vraagstuk of doden ook seks hebben. Antwoord: „Dat is niet zo belangrijk voor ze”. En wanneer ‘Dekkel Ollebie’ niet zo snel een antwoord heeft op: ‘Wat vinden dode mensen niet leuk?’ ,vermoedt Ushi dat er een geest in Derek is getreden. Dat blijkt niet het geval, maar het medium worstelt zichtbaar met de situatie. Hij drinkt veel water en hoopt dat het allemaal snel voorbij is. Maar het ergste moet nog komen wanneer Ushi naar zijn vrouw vraagt. Na een heel lange stilte volgt het antwoord: „Ik ben homo”. Wanneer Wendy op het eind haar pruik afdoet, staat Derek het huilen nader dan het lachen: „Ik dacht dat ik net mijn carrière in Japan had vergooid!”

3. Acteur Larry Hagman (JR in Dallas)

Bij de eerste vraag gaat het al fout. Ushi wil weten ‘How it all started’, en Larry Hagman denkt dat ze naar het ontstaan van olie vraagt. Die komt van algen, legt de acteur diverse malen geduldig uit. Als hij door Ushi consequent wordt aangesproken als Harry Lagman, vindt de acteur het welletjes. Maar dan blijkt dat hij zijn eigen naam ook niet meer helemaal helder heeft. „Ik heet Harry Lagman, ehhh, Larry Hagman!” Na de vraag: ‘Is it good to be old?’ verslikt de acteur zich in zijn glaasje water. „Well…”, begint Larry. Dat is antwoord genoeg voor Ushi: „Thank you, next question”. Bij de volgende breinkraker parelt het zweet op zijn voorhoofd: „Als u mij was, wie zou er dan tegenover u zitten?” Larry twijfelt inmiddels aan zijn geestesvermogen, maar klaart zichtbaar op wanneer Ushi erop staat een Dallas-scène na te spelen waarin zij verliefd op hem wordt. Daarna kan het interview wat Larry betreft niet lang genoeg duren. 

2. Zangeres Adele

Ushi spreekt de zangeres tot haar grote plezier constant aan met Miss Adele Singing woman. Maar op de vraag ‘How, where, when, please?’ heeft Adele even geen zinnig antwoord paraat. Ga er maar aan staan. Een totale spraakverwarring is het gevolg, zodat Ushi onder andere denkt dat ze met de eerste vrouw in de ruimte praat. Wanneer Adele later in het gesprek bekent dat ze vrijgezel is, probeert Ushi de zangeres ook nog aan haar rechterhand Hiromi Tojo te koppelen. Maar daar heeft de Britse niet zo veel trek in. Ondertussen rolt ze over de bank van plezier, zeker wanneer Ushi haar zoveelste ‘serious question’ aankondigt. 

1. Zanger Donny Osmond

„Als u een slechte stem had gehad, wie zou hier dan zitten?”, is een van de eerste vragen die Donny Osmond voor zijn kiezen krijgt. Donny kijkt alsof hij net in zijn broek heeft gepoept. Hij wil het vooral over zijn nieuwe cd hebben, maar daar komt het niet van. Sommige vragen beantwoordt hij daarom een tikje chagrijnig. De ommekeer komt als Ushi hem vraagt wanneer hij het liefst seks heeft: ’s morgens of ’s avonds. De zwaar gelovige Donny weet niet wat hem overkomt. En wanneer ze wil weten wat het verschil is tussen hem en haar, houdt Donny het niet meer. Hij krijgt onbedaarlijk de slappe lach en is tot alles bereid. Hij komt zelfs niet meer bij wanneer hij Puppy love probeert te zingen. Donny heeft zelden zo hard gelachen. En wij ook niet.

Bekijk alle interviews hieronder.

Reageren