Elke laatste vrijdag

Vader en zoon Vrienten nieuwe huisband DWDD

Henny Vrienten (71) vormt dit seizoen samen met zijn zoon Xander Vrienten de huisband van De Wereld Draait Door. Elke laatste vrijdag van de maand is het duo te horen in de media-uitzending. 

Matthijs van Nieuwkerk verwelkomt dit vijftiende seizoen van De Wereld Draait Door opnieuw een nieuw huisband. Geen bestaande groep dit keer, maar een speciaal voor het programma gevormd koppel: Henny Vrienden en zijn zoon Xander Vrienten. Net als de Doe Maar-frontman is ook zijn zoon muzikant. 

Familie

De twee kijken ernaar uit om samen te werken. “Ik vind het altijd heel erg leuk om met Xander te spelen. Sowieso omdat ik hem goed vind als muzikant, en als bassist. Maar het is altijd fijn om een kind in de buurt te hebben", vertelt Henny lachend in een reactie op de website van DWDD. Xander vindt de samenwerking vooral praktisch: “Het is tweeledig. Aan de ene kant natuurlijk om samen muziek te maken, dat blijft altijd heel bijzonder, maar het is ook echt heel praktisch: we zien elkaar de komende tijd gewoon veel vaker.”

Bassisten

Henny is bekend als bassist en zanger van de band Doe Maar. Ook componeert hij alle muziek voor Sesamstraat. Zoon Xander is net als zijn vader bassist. Hij studeerde jazz aan aan het Conservatorium en zit in begeleidingsbands van veel Nederlandse artiesten als Jett Rebel en Shirma Rouse. 

Eerdere DWDD-huisbands waren onder andere Roxeanne Hazes en Racoon.

 

Meer over:

Reageren