Vanilla Sky

Over Tom Cruise (46) is de laatste jaren heel wat geschreven en gespeculeerd. Sinds Cruise openlijk de Scientology kerk aanhangt, gedraagt hij zich steeds vreemder. Niemand weet precies wat Tom drijft, maar schrijver Andrew Morton (bekend van biografieën over Diana en Madonna) komt in zijn nieuwe boek Tom Cruise: een ongeautoriseerde biografie met een eigen visie.

Morton interviewde twee jaar lang vrienden en bekenden van Tom en komt tot een aantal interessante conclusies. De belangrijkste: ''Cruise is geen gehersenspoelde trekpop die door de Scientology kerk wordt gebruikt voor promotionele doeleinden. De harde, onbarmhartige filosofie van Scientology, het superioriteitsgevoel van de gelovigen en het feit dat hij binnen de gemeenschap wordt aanbeden als de nieuwe Messias maken dat Cruise zich er bijzonder thuis voelt. Hij is niet gehersenspoeld, maar kiest hier met zijn volle verstand voor.''

Arrogante uitgever
De film Vanilla sky vanavond stamt uit 2001, ver voordat Tom zich publiekelijk bij Scientology aansloot. De 'oude' Tom speelt David Aames, een arrogante uitgever die na een auto-ongeluk zijn leven op surreële wijze begint te zien.

Reageren