VARA schrapt TV-moment v/h jaar

De VARA gaat dit jaar niet op zoek naar het allerleukste TV-moment. Het jaarlijkse televisieprogramma, dat wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, is te duur.

Een woordvoerder van de omroep heeft dit maandag bekendgemaakt. Eerder ging de VARA op zoek naar Het TV-moment van het jaar 2007 en 2008.

Paul de Leeuw
Het eerste jaar vielen er twee programma's in de prijzen: De grote donorshow van BNN én Hans Teeuwen met de meiden van Halal werden toen uitgeroepen tot Het TV-Moment van het jaar 2007.

In 2008 ging Paul de Leeuw er met de hoofdprijs vandoor. Hij won met een fragment uit Mooi! Weer de Leeuw. Hierin wilde de geestelijke gehandicapte Ita ponyrijden met Paul de Leeuw en rende ze hem achterna in de studio.

Stemcijfers
Vorig jaar zorgde het TV-moment van het jaar voor veel opschudding. Er zou gesjoemeld zijn met cijfers, waardoor niet het fragment van Paul de Leeuw, maar het fragment van GeenStijl gewonnen had moeten hebben. Dat stond in een vertrouwelijk document dat GeenStijl in handen had gekregen. De website probeerde toen tevergeefs inzage te krijgen in de stemcijfers.

Commotie
De VARA zegt dat de commotie van vorig jaar niets te maken heeft met het besluit om het programma te schrappen. Het TV-moment van het jaar trok beide jaren gemiddeld twee miljoen kijkers.

Reageren