Vraag | To Gossip (Girl) or not to Gossip (Girl)?

De vraag van deze week:
De serie Gossip Girl was eind 2010 nog op televisie, maar nu opeens niet meer. Wat ging er mis?  

De situatie
De serie Gossip Girl trok in Nederland op NET 5 altijd een kleine maar trouwe kijkersgroep. Helaas voor NET 5 net niet groot genoeg, en dus verdween de serie in februari van 2010 van de buis.

In november van vorig jaar was het echter groot nieuws: de serie kwam weer terug op de Nederlandse tv! NET 5 zou beginnen met de tweede helft van seizoen drie van de serie opnieuw uit te zenden.

Nieuw seizoen
In 2011 zou dan logischerwijze het gloednieuwe seizoen 4 op de buis moeten komen. Maar wat schetste de verbazing van ’s lands fans? Géén Gossip Girl meer. In plaats daarvan was op de eerste maandag van 2011 opeens de nieuwe ziekenhuisserie Hawthorne met Jada Pinkett Smith te zien.

Het antwoord
Wat is er gebeurd? NET 5 is duidelijk met een verklaring: “Het klopt dat we gestopt zijn met Gossip Girl. We wilden met onze gloednieuwe serie Hawthorne in het nieuwe jaar starten, omdat we deze ziekenhuisserie uiterst geschikt vinden voor op de maandagavond, in opvolging van Grey’s Anatomy.”

Daarna worden fans van Gossip Girl dan weer in het duister gelaten: “Wanneer Gossip Girl terugkomt, is momenteel nog niet bekend.” En waarom Gossip Girl dan geofferd werd? Daar zijn ze weer: de kijkcijfers. “Helaas wisten ook niet genoeg kijkers het programma te vinden”, aldus de woordvoerder.

Onzeker
Is dit een opvallende situatie? Als we heel eerlijk moeten zijn: niet helemaal. De serie verging in de Verenigde Staten vaak hetzelfde lot als het om continuering van de opnames ging. Een vaste groep kijkers zag heil in de serie, maar dat was nooit een écht doorslaggevend aantal. Het lot van Gossip Girl hing dus ook in de VS nog al eens aan een zijden draadje. De toekomst van de serie zal dus wel altijd onzeker blijven.

Heeft u ook een vraag over iets dat met tv te maken heeft? Klik hier en stel uw vraag aan ons panel!

Reageren