Waar gaat Johnny de Mol met René van der Gijp naar toe?

21 augustus 2013 10:32 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voor Waar is de Mol reist Johnny de hele wereld over. Vanavond trapt René van der Gijp het zevende seizoen af van het populaire programma.

Johnny de Mol krijgt René van der Gijp van de bank. De 52-jarige oud-profvoetballer en analist bij Voetbal International gaat namelijk nooit op vakantie. Hij heeft zelfs een enorme hekel aan vliegen en brengt het liefst zijn vrije tijd thuis liggend op de bank of in zijn jacuzzi in de tuin door.

FC Barcelona

Maar... hij wil ook één keer in zijn leven de mannen van FC Barcelona live zien spelen en dan het liefst samen met zijn zoontje Nicky. Dus zit er maar één ding op: ingaan op de uitnodiging van Johnny voor Waar is De Mol? Maar voor iemand die van regelmaat en rust houdt en onschuldige ­botsautootjes al spannend vindt, voelt een week met ­Johnny op pad gaan als een ­eindeloze rit in een achtbaan.

Vlieguren

De Mol heeft er voor dit seizoen weer heel wat vlieguren op ­zitten. Barcelona was nog ­redelijk om de hoek, maar ­rapper Gers Pardoel zocht het verder van huis. Hij koos voor een tripje naar Japan. Cabaretier Najib Amhali wilde terug naar zijn geboorteland Marokko en met advocaat Bram Moszkowicz gaat Johnny terug naar diens Joodse familieroots in Israël. Ze gaan onder meer kamperen in de Negev-woestijn.

Jan Smit

Volgende week is te zien wat Johnny met Jan Smit beleefde in Noorwegen. Ze scheuren rond op sneeuw-scooters, moeten overleven in een sneeuwstorm, skiën achter ­rendieren aan en sleeën met husky’s. Andere BN’ers die dit seizoen met Johnny op reis gaan, zijn beroepsreiziger Floortje Dessing (naar het legendarische Burning Man Festival in de woestijn van Nevada), presentatrice Daphne Deckers ­(Italië) en ontwerpster Olcay Gulsen ­(Turkije). Het belooft weer een avontuurlijk seizoen te worden.

SynDROOM

Dit wordt het laatste seizoen van Waar is De Mol? Johnny stapt namelijk over naar RTL. Hij gaat voor de zender het programma SynDROOM maken. Hierin laat hij dromen van verstandelijk beperkten uitkomen. Het programma is vanaf donderdag 3 oktober te zien op RTL 4.

Meer over