Wachten op het zoenmoment in Castle - Achtergrond

Gaan rechercheur Kate Beckett en Richard Castle elkaar vanavond eindelijk echt zoenen in Castle?

Al bijna vier jaar lopen rechercheur Kate Beckett en detectiveschrijver Richard Castle in de tv-serie Castle met elkaar te flirten. De vonken sprongen over en weer en verschillende keren leek het grote, onvermijdelijke zoenmoment nabij.

Liefde bekennen

Castle verklaarde Beckett al eens zijn liefde toen ze was neergeschoten, maar kon er zich later zogenaamd niets van herinneren. Inmiddels heeft ze toegegeven dat elk woord van zijn ontboezeming in haar geheugen staat gegrift. Nu moet Kate alleen nog even bekennen dat ze ook van hem houdt.

Relatie

In deze aflevering, de laatste van het vierde seizoen, zou dat weleens kunnen gebeuren. Niets staat een innige liefdeskus dan meer in de weg; het zou het begin van een relatie kunnen zijn. Aan de acteurs van Castle zal het niet liggen. „We zijn er allebei klaar voor”, zei Nathan Fillion (Richard) mede namens Stana Katic (Kate) kort voor de uitzending in Amerika.

Seizoen 5

Aanvankelijk wilde Castle alleen met Beckett samenwerken omdat hij op zoek was naar een ideaal model voor een personage in zijn nieuwe boekenreeks Nikki Heat. Zij stond op haar beurt niet te wachten op een   de bemoeial van een schrijver bij belangrijke moordzaken. Inmiddels is dat vier jaar geleden en zijn de twee naar elkaar toegegroeid. In de Verenigde Staten weten ze al hoe de relatie zich verder gaat ontwikkelen, daar zijn ze een dikke maand geleden begonnen aan seizoen vijf.

Op het randje

Maar eerst moet het duo een zaak oplossen die verband houdt met de moord op Kates moeder, de rode draad in de serie. De openingsscène doet het ergste vrezen: zij hangt aan de rand van een hoog gebouw en dreigt naar beneden te vallen. ‘Castle! Castle!’, schreeuwt ze, maar de prins van haar dromen is ver weg en kan haar wegglippende handen niet vastgrijpen. 

Reageren