Wil van Kralingen (61) overleden

9 november 2012 14:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Actrice Wil van Kralingen is op 61-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Bij het televisiekijkend publiek werd Van Kralingen de laatste jaren vooral bekend door Flikken Maastricht.

Will van Kralingen maakte in 1978 haar acteerdebuut en groeide al snel uit tot een veelzijdige actrice die zowel in films, tv-series als in het theater speelde.

Onderscheidingen

Voor haar diverse werkzaamheden mocht Van Kralingen in de loop der jaren de nodige onderscheidingen in ontvangst nemen. Zo won ze twee Gouden Kalveren voor haar rollen in de films Havinck en Storm In Mijn Hoofd. Ook won ze in 2007 de toneelprijs Theo d'Or als Elisabeth in het toneelstuk Maria Stuart

De Goede Dood

Van Kralingens laatste wapenfeit was haar rol in de speelfilm De Goede Dood. Ze was tijdens de opnamen  in 2011 al ziek en kort na de draaiperiode was ze niet langer in staat te werken. 

Flikken Maastricht

Bij het televisiekijkend publiek werd Van Kralingen de laatste jaren vooral bekend door Flikken Maastricht. Van Kralingen speelde de rol van hoofdcommissaris Ellis Flamand in het eerste seizoen van de misdaadserie en keerde daarna in seizoen vijf terug.

Beau Schneider

Will van Kralingen laat haar man en twee zoons uit een eerder huwelijk met acteur Eric Schneider na. Een van hen is acteur Beau Schneider, die momenteel in Goede Tijden Slechte Tijden te zien is als Tim Loderus.

Will van Kralingen wordt in besloten kring gecremeerd. 

Meer over