Wipeout terug met extra obstakels

Waaghalzen kunnen vanaf 7 maart hun lol weer op: dan komt het programma Wipeout terug op de buis bij RTL 5. Iedere week zullen weer achttien Nederlanders proberen om het parcours in het programma af te leggen.

In het tweede seizoen debuteert een nieuw element: de zogenaamde 'motivator'. Deelnemers die te lang wachten bij de grote rode ballen, krijgen van dit gevaarte een duw in de goede richting.

Ook op andere plekken op het parcours zijn er veranderingen aangebracht: in ronde twee is de sweeper vervangen door de King of the Mountain. Balancerend op een paal proberen de kandidaten over een draaiende loopplank in het midden te komen. Tegelijkertijd probeert in tegengestelde richting een grote schuifarm de deelnemers in het water te vegen.

Dennis, Klaas, Wytske
Wipeout wordt gepresenteerd door Dennis Weening en Klaas van der Eerden. Elke uitzending geven zij met een scherpe tong hun uitgesproken en komische commentaar op de prestaties en wanprestaties van de kandidaten.

Vanaf de zijlijn kijkt reporter Wytske Kenemans toe en voorziet zij de durfals voor wie het nét even te veel wordt, van de broodnodige peptalk.

Reageren