X De Leeuw

Naast Cor Bakker heeft Paul de Leeuw nog een ander 'slachtoffer' tijdens zijn programma's. Bassist Charly Angenois (55) moet het regelmatig ontgelden. In de wandelgangen wordt hij al gekscherend 'de muzikale Adje' genoemd. Charly vindt het allemaal best, zolang het maar niet beledigend is. Vijf vragen.

Dus Paul kan alles maken?
"Veel, maar niet alles. Ik ken Paul al vanaf De Schreeuw van De Leeuw. Inmiddels bijna twintig jaar dus. Als hij een grap maakt over mij of ten koste van mij, heb ik daar echt geen moeite mee. Misschien zou ik er anders over denken, als een ander hetzelfde zou doen. Paul doet alles met een knipoog en ik weet dat hij er niets van meent. Bovendien is het televisie. En tv is amusement. Het hoort er gewoon bij."

Het is geen afgesproken toneelstukje tussen jullie?
"Absoluut niet. Paul is een improvisator eerste klas en heel veel ontstaat ter plekke. Natuurlijk hebben we een schema, maar daar wijkt hij regelmatig vanaf. Dat is ook het goede aan hem: de verrassing. Als je met Paul samenwerkt, moet je vooral flexibel zijn. Soms ligt er een tune klaar om in te starten en die vervalt dan, omdat Paul de boel even omgooit. Snel schakelen."

Heeft Paul die interactie met jou en Cor nodig?
"Een aangever kan goud waard zijn. Denk aan Toon Hermans, Wim Kan en André van Duin. Cor is dat al jaren van Paul en ik doe daar nu ook een beetje aan mee."

Krijg je veel reacties?
"Zeker. Soms proberen mensen op straat Paul na te doen, maar dat werkt niet. Een goeie grap maak je maar één keer. En het gebeurt regelmatig dat iemand meelevend zegt 'Hij had je wel weer te pakken hè?' Zo zie je dat het leeft."

Nooit de neiging hem eens flink terug te pakken?
"Als je iets terug zegt tegen Paul, krijg je het dubbel zo hard terug. Hij is verbaal zo ontzettend sterk. Ik laat het dus maar over me heen komen, dat werkt het beste."

Reageren