Yolanthe groeit iedere dag een beetje

Ze begon in ‘ONM’, werkte zich op tot presentatrice en staat nu op de set van een Hollywoodfilm. De ambitie van Yolanthe Sneijder-Cabau (27) kent geen grenzen. Letterlijk, want voor interviewprogramma ‘Yolanthe op 3’ gaat ze op bezoek bij wereldsterren.

Wie gaan we zien in het tweede ­seizoen van Yolanthe op 3?
„Ik ga langs bij bijzondere en getalenteerde mensen, zoals dj Afrojack, Paris Hilton, mode­ontwerpster Donatella Versace en voetballers Dirk Kuyt en Nigel de Jong. Het zijn allemaal heel intieme, gezellige en openhartige gesprekken. Dit seizoen kende ik bijna al mijn gasten persoonlijk voordat we ze benaderden; dat maakte het draaien extra leuk.”

Vind je dat je bent gegroeid ten opzichte van het eerste seizoen?
„Ik denk dat je elke dag een beetje leert. Vorig seizoen was al enorm geslaagd; de kijkcijfers waren goed en de recensies positief. Zelf ben ik natuurlijk kritischer en vind ik dat er bijna altijd wel iets beter kan. Ik heb daarom het vorige seizoen nog eens goed bestudeerd voordat we met de opnames begonnen, en ik denk dat ik daarvan zeker heb geleerd.”

Ivo Niehe heeft je vorig seizoen onder zijn hoede genomen. Hoe begeleidt hij je?
„Het vorige seizoen werd helemaal geproduceerd door Ivo. Hij heeft me toen enorm gesteund en hier en daar adviezen gegeven. Mijn benadering en spontaniteit vond hij leuk, dus daar wilde hij niet te veel aan veranderen. Hij liet me vooral m’n gang gaan. Door naar Ivo te kijken, heb ik veel geleerd; Ivo is een vakman en de beste in wat hij doet. Het is geweldig dat hij me deze kans heeft gegeven.”

Je acteert weer, in Hollywood dit keer. Hoe is dat balletje gaan rollen?
„Ongeveer een jaar geleden werd ik benaderd door een agentschap in Los Angeles. Zij boden me een contract aan en zo is het eigenlijk begonnen. Ik werd onder meer gevraagd om auditie te doen voor de film Pain and Gain. Een paar maanden later kreeg ik na vijf auditierondes te horen dat ik de rol had gekregen. Ik kon mijn geluk niet op!”

Hoe is het op de set?
„Ik heb het enorm naar mijn zin en ben ontzettend dankbaar voor deze kans. Het is een droom die werkelijkheid is geworden.”

Acteren of presenteren?
„Acteren is altijd mijn eerste passie geweest. Dat is eigenlijk nooit veranderd. Me verdiepen in een personage vind ik het leukste wat er is. Het presenteren is later op mijn pad gekomen. Ik kreeg mooie kansen bij BNN en de Tros en die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik hou van leren en vind het fijn om me te blijven ontwikkelen. Als een project me leuk lijkt, ga ik er helemaal voor. Door al mijn enthousiasme ben ik zowel acteren als presenteren heel serieus gaan doen. Dat heeft geleid tot een mooie carrière.”

Je staat in de schijnwerpers en iedereen heeft een mening over je. Hoe ga daarmee om?
„Toen ik 16 was, begon ik met acteren op televisie. Ik heb me met vallen en opstaan ontwikkeld voor de ogen van het grote publiek. Mijn persoonlijke leven lag op straat: de media schreven over mijn relaties, ziektes binnen mijn familie en het overlijden van mijn vader. Zo gaan mensen een beeld van je vormen. De meningen zijn altijd verschillend, want niemand ziet alles. Dat is soms best moeilijk voor me geweest."

"Maar ondanks dat heb ik altijd genoten van mijn werk. Ik haal er veel geluk uit en daarom ga ik altijd door. Ik geloof dat er voor iedereen een pad is uit­gestippeld in het leven. Ik volg mijn pad en doe heel hard mijn best. Als mensen bepaalde meningen over mij hebben, dan mag dat. Iedereen heeft recht op een mening. Het is onmogelijk de hele wereld te laten zien wie ik echt ben, en dat is ook niet mijn streven. Ik wil graag mooie dingen maken waarvan mensen blij worden. Als dat lukt, ben ik gelukkig.”

Welke ambities heb je nog?
„Het zou mooi zijn als ik door kan gaan met hoe ik nu bezig ben. Ik leef met de dag en geniet van alles wat ik meemaak. Wat de toekomst brengt, weet ik niet. Ik hoop dat we met de stichting Stop Kindermisbruik nog heel veel kleine meisjes hun leven mogen teruggeven. En ik hoop op een dag een gezinnetje te mogen stichten met mijn lieve man (Wesley Sneijder, red.).”

Hoe ziet jouw schema er de ­komende tijd uit?
„Ik draai nu de laatste afleveringen voor Yolanthe op 3; daarna vlieg ik terug naar Miami voor de laatste opnamen van Pain and Gain. Als dat klaar is, vlieg ik voor een paar dagen terug naar mijn grote liefde in Milaan. Dan vlieg ik weer naar India om voor mijn stichting een nieuwe documentaire te draaien, die dit jaar op tv komt. Als ik terugkom, begint het EK, dus dan is het de hoogste tijd om in Polen en Oekraïne Oranje aan te gaan moedigen! Ik ga mijn best doen om bij zo veel mogelijk wedstrijden te zijn.”

Dit artikel staat ook in Televizier 19 / 2012

Reageren