Zus Joke smeekt Gordon om verzoening

In Linda's Zomerweek vertelde Gordon over de slechte band met zijn broers en zussen. Zus Joke probeert nu via een open brief op YouTube toenadering te zoeken tot de zanger. Zus Lydia gaat voor een andere benadering.

In Linda's Zomerweek zei Gordon geen contact meer te hebben met zijn acht broers en zussen, ondanks het feit dat hij al vier keer een poging heeft ondernomen om de familievete op te lossen. Dit zag zus Joke als de perfecte gelegenheid om actie te ondernemen. Op YouTube lucht ze hart door een open brief voor te dragen.

Emotioneel relaas

Joke richt zich in het filmpje tot haar "lieve broer Gordon" en legt uit dat ze de broers en zussen weer bij elkaar wilt brengen. Geëmotioneerd vertelt ze: "Wij komen uit een gezin van negen kinderen, waarvan er één is overleden. De jongste beroemd werd in dit leven en zijn eigen weg ging in dezen. Helaas liet elk kind niemand in zijn waarde, zodat we het nog steeds niet met zijn allen kunnen klaren. En bijna elkaar begonnen te haten. Lieve broers en zusters, laten we nu eindelijk beginnen om elkaar te gaan beminnen."

Ze besluit haar relaas met het aansporende: "Zeg het voort, zeg het voort, zodat alle broers en zussen kunnen weer door een poort." Ook nodigt ze al haar broers en zussen uit op haar 40-jarig huwelijksfeest.

Lydia

Inmiddels is ook zus Lydia opgestaan om haar zegje te doen. In Shownieuws geeft Lydia Gordon er flink van langs: "Als jij in een familie met acht zit en jij zegt dan: 'Ik heb met iedereen ruzie', kun je het ook formuleren als: Gordon, waarom, jij geeft óns de schuld, maar ligt het ook niet een beetje aan jou?"

Ze vervolgt: "Als hij niet beroemd was geweest, dan hadden wij een sterkere band gehad. Ik denk ook dat hij een partner mist die zegt: nee Gordon, dat gaan we niet doen, jij maakt het niet uit, we gaan het zó doen. Dat heeft hij nodig." Of Gordon na deze sneer nog op een verzoening zit te wachten is niet bekend. Hij weigert in het openbaar te reageren op de uitspraken van zijn zussen.

Bekijk hier het emotionele filmpje van Joke:

Reageren