Van onze partners

5x de leukste films en series over huis en tuin

6 december 2021 10:31 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Archief
Kun jij geen genoegen krijgen van de nieuwste tuintrends, tuinmake-overs en mensen die hun huis op de schop nemen? Of houd jij meer van leuke binnenkijkers en ben je op zoek naar inspiratie voor jouw eigen huis? Dit zijn de vijf leukste films en series over huis en tuin.

Hier zijn de leukste huis-en-tuin-films & series voor je op een rij die jij vanuit jouw comfortabele loungeset kunt kijken. Zeg maar hallo tegen een bak vol met inspiratie!

1. This Beautiful Fantastic

Je zult het niet geloven, maar de film This Beautiful Fantastic gaat over een vrouw genaamd Bella Brown die bang is voor planten. Ze durft geen een plant aan te raken en dat zorgt ervoor dat haar tuin een grote puinhoop wordt. Ze woont in een huurhuis en van haar huurbaas moet ze de tuin opknappen, voordat ze uit het huis wordt gezet. Hier krijgt ze een maand de tijd voor. In de film kom je erachter waar haar angst vandaan komt. Zal Bella het redden om binnen een maand tijd haar tuin op orde te krijgen?

2. Greenfingers

In de film Greenfingers zien we dat Colin vast zit in de gevangenis. Colin heeft het er maar zwaar mee, maar hij wordt vervolgens naar een open gevangenis geplaatst in Edgefield. Gevangenen mogen hier vrij rondlopen om zich klaar te stomen voordat ze weer terugkeren in de maatschappij.

Colin ontmoet een oude medegevangene die vertelt dat hij optimistisch moet blijven en dat er licht is aan het einde van de tunnel. Vervolgens besluit de directeur van de gevangenis een groepje gevangenen aan het werk te zetten, inclusief Colin.

Het groepje gevangenen ontdekt een nieuw talent, want ze blijken enorme groene vingers te hebben! De tuin van de gevangenis krijgt een heuse make-over. Colin wordt zelfs gevraagd om deel te nemen aan een tuinshow.

3. Interior Design Masters

De Britse serie Interior Design Masters gaat over tien deelnemers die een bar in een hotel in Londen een make-over mogen geven. En dat is natuurlijk de droom van iedere interieurfan. 

Deze serie is zo spannend dat je helemaal meeleeft met de deelnemers. Je hebt de serie gegarandeerd in een klap uitgekeken! Interior Design Masters staat op Netflix. 

Je ziet in deze serie hoe de deelnemers het aanpakken, tegen welke uitdagingen ze aanlopen en wat natuurlijk het eindresultaat is. Ook krijg je de laatste huis- en tuintrends te zien. Beginnen jouw handen ook te jeuken om jouw tuin een make-over te geven? Kees Smit Tuinmeubelen heeft voor ieder wat wils!

4. A Little Chaos

Sabine de Barre, gespeeld door Kate Winslet, is een landschapsarchitect. Zij is de uitverkorene om een nieuw tuinontwerp te maken voor het paleis van Versailles waar Koning Louis XIV zijn tijd doorbrengt. Dit is een grote uitdaging voor haar, want het blijkt dat ze niet echt oog heeft voor klassieke tuinen. Terwijl ze aan de slag gaat in de tuin krijgt ze te maken met vooroordelen van het paleis en met problemen in de liefde.

5. Dare To Be Wild

Dare To Be Wild is een waargebeurd verhaal. Het gaat over een Ierse dame, Mary Renolds, met een grote liefde voor tuinen. Ze doet – eigenlijk onverwachts – mee aan een tuinwedstrijd. Ze zet alles op alles om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Mary heeft namelijk een ongekend moeilijk tuinplan in haar hoofd die ze hoe dan ook wil uitwerken. Tijdens de wedstrijd ontmoet ze een grote groep personen met elk hun eigen verrassende eigenschappen, waar zij een boel inspiratie uit weet te halen. In deze film leer je naast de vele tuintechnieken ook de kracht van het doorzettingsvermogen.

Meer over