Van onze partners

Beste kerstfilms om je hart te verwarmen

29 november 2021 08:41 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Archief

Wat is dan een betere manier om alvast in de feeststemming te komen dan door een leuke kerstfilm te bekijken? Wij zetten de beste kerstfilms voor je op een rijtje. Ook leggen we uit waarom het verstandig is om een VPN in te schakelen als je films wilt streamen.

De afgelopen twee jaar is het aantal slachtoffers van cybercriminaliteit vrijwel verdubbeld. De kans is groot dat je al een phishingmail in je inbox hebt ontvangen. Maar ook grotere bedrijven en overheidsinstanties worden regelmatig getroffen door gijzelsoftware, DDoS-aanvallen en datalekken.

Veilig internetten

Het is daarom geen overbodige luxe om jezelf te beschermen tegen hackers. Een uniek en moeilijk te raden wachtwoord voor al je accounts is een goed begin, net als antivirussoftware. Voor een optimale bescherming schakel je daarnaast ook een VPN in.

Met een VPN voeg je een extra beschermingslaag toe aan al je internetverkeer. Selecteer VPN Nederland om verbinding te maken met de dichtstbijzijnde VPN-server. Deze server versleutelt al jouw gegevens voordat ze worden uitgewisseld met de openbare server of je ISP.

Het resultaat is dat je volledig anoniem blijft op het internet en hackers je gegevens niet meer kunnen lezen. Zelfs je eigen provider kan je internetactiviteiten niet meer volgen. Dat betekent ook dat je provider de bandbreedte niet kan beperken, waardoor je op volle snelheid films kunt blijven streamen.

De beste kerstfilms

Nu je jezelf verzekerd hebt van een veilige internetverbinding is het tijd om een goede kerstfilm op te zetten. Er zijn inmiddels zoveel kerstfilms uitgebracht, dat het soms lastig kan zijn om een keuze te maken. Wij helpen je op weg met deze tips, van klassiekers tot moderne kaskrakers:

Home Alone (1990)

Wie is er niet groot geworden met deze kerstklassieker? De hoofdrolspeler, Macauly Culkin, is inmiddels al de veertig gepasseerd. Maar laat dat je er niet van weerhouden om vertederd te worden door zijn acteerprestaties als kind. In deze film speelt hij de achtjarige Kevin, die door zijn familie vergeten wordt als zij met de Kerstdagen naar Parijs vertrekken. Niet getreurd, want nu kan Kevin alles doen waar hij zin in heeft. Dan blijkt dat twee inbrekers hun oog hebben laten vallen op Kevins huis. En Kevin doet er alles aan om het huis te verdedigen.

Elf (2003)

Will Ferrell speelt in deze komedie de rol van Buddy. Toen Buddy nog een kleuter was, werd hij per ongeluk meegenomen naar de Noordpool. In eerste instantie werd hij aangezien voor een kerstelf. Maar naarmate Buddy ouder, en groter, wordt, blijkt dat hij toch wat afwijkt van de andere kerstelven. Buddy gaat op zoek naar zijn biologische vader. Hij komt erachter dat zijn echte vader een cynische zakenman is en in New York woont.

The Polar Express (2004)

Toen deze film net werd uitgebracht, stond computeranimatie nog in de kinderschoenen. De visuele effecten komen vandaag de dag wat gedateerd over. Maar destijds was het publiek erg onder de indruk van de manier waarop Tom Hanks op het grote scherm gedigitaliseerd werd. Nog steeds staat deze hartverwarmende film garant voor het ultieme kerstgevoel. Het verhaal gaat over Billy, een jongetje dat niet langer in de Kerstman gelooft. Dat verandert als hij op een avond instapt op de Polar Express.

Rare Exports (2010)

Deze Scandinavische kerstfilm is misschien wat anders dan je gewend bent, maar dat maakt deze film zeker niet minder leuk. Het verhaal gaat over de Samische Pietari, die met zijn vader in een afgelegen bergdorpje woont. Ze komen rond van de vangst en handel in rendieren. Op een dag blazen een paar mannen uit het dorp een heuvel op en vinden daar een graf.

Als ze de volgende ochtend een groot aantal rendieren dood vinden, blijkt dat ze iets verschrikkelijks wakker hebben gemaakt: de Kerstman. Dit is niet de vrolijke Kerstman die kinderen verblijdt met cadeautjes en knuffels.

Nee, dit is de echte Kerstman die het liefst kleine kindertjes op het menu heeft staan. Hoewel de hoofdrol wordt gespeeld door een jongetje, is deze film absoluut niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar.

Meer over