Zo bereid jij je voor op een voetbalwedstrijd

31 mei 2022 15:32 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Of je nu naar het stadion gaat of thuis blijft, de juiste voorbereiding voor een voetbalwedstrijd van je favoriete club is essentieel. Benieuwd hoe je dat doet? Hieronder geven wij je de beste tips. 

Wekelijks trekken er hele hordes met mensen in een shirt van hun favoriete voetbalclub naar de stadion en kijken miljoenen mensen de wedstrijden op televisie. Waar het bij de één pas een uur voor aanvang begint te kriebelen, is de ander de hele week zenuwachtig voor die ene allesbeslissende wedstrijd. Om ervoor te zorgen dat jij optimaal kunt genieten van jouw favoriete club, is het belangrijk je vooraf goed voor te bereiden, zodat jij tijdens die alles bepalende 90 minuten nergens anders meer naartoe hoeft dan enkel naar de koelkast voor een koud drankje.

Thuis

Ga je thuis kijken, dan is de kans vrij groot dat je dit niet alleen doet. Vaak wordt er wekelijks met een vast clubje vrienden gekeken naar de prestaties van jullie favoriete club. Heb je een seizoenkaart, dan zullen dit waarschijnlijk alleen de uitwedstrijden zijn. Wanneer jij aan de beurt bent om een middagje voetbal te faciliteren, dan mag een koud biertje natuurlijk niet ontbreken.

Zorg er dus voor dat jij je flesjes of blikjes tijdig in de koelkast hebt liggen, zodat je ze koud kunt serveren. Naast een drankje, mag natuurlijk een hapje ook niet ontbreken. Zorg er dus voor dat je ook alvast wat chips, nootjes en een blokje kaas klaar hebt staan. Het grote voordeel is dat je bij het thuis kijken geen vervoer hoeft te regelen naar het stadion. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om een auto huren Amsterdam, want je kunt heerlijk vanaf je bank naar de wedstrijd kijken.

Stadion

Wanneer jij in het bezit bent van een seizoenkaart of toegangsticket, dan is de voorbereiding op de wedstrijd natuurlijk compleet anders dan wanneer je thuis gaat kijken. Je dient immers ook rekening te houden met het vervoer en ook de juiste kledij is iets om over na te denken. Ben je een absolute diehard, dan zijn Europese uitwedstrijden natuurlijk het ultieme wat jouw club kan bereiken. Wanneer er geen verplichte combi is, dan kun je ook op eigen gelegenheid naar het land van bestemming. Zo kun je vanaf het vliegveld eenvoudig een auto huren Gran Canaria om vanaf hier naar je hotel te rijden. Zo hoef je op niemand te wachten en heb je alle vrijheid.

Onderweg

Helaas kan het wel eens voorkomen om wat voor reden dan ook, dat je vervelend genoeg niet in de gelegenheid bent de wedstrijd van je favoriete club live op televisie of in het stadion te volgen. Stel je moet na het auto huren Amsterdam je auto afleveren bij de verhuurder, dan is live kijken geen optie. 

Ben je onderweg, dan is het natuurlijk mogelijk om via de radio het nodige mee te krijgen. De welbekende radiozender ‘Langs de lijn’ neemt je van seconden tot seconden mee wat er allemaal op het veld gebeurt. Zo hoef je niets te missen en kun jij toch alles volgen wat er tijdens de wedstrijd gebeurt. ’s Avonds even de samenvatting terugkijken en je bent weer volledig op de hoogte.

Meer over