Bekende gezichten

Hebben ervaren tv-daters streepje voor in selectie MAFS? Expert Anne vertelt

10 februari 2023 15:31 | reality | Door Faye Heijnis

© RTL
Het komt meer dan eens voor dat een kandidaat van een datingshow al in een ander realityprogramma te zien was. Zo ook in Married At First Sight, waar bij sommigen een verschijning in Lang Leve de Liefde aan voorafging. Heb je dan een streepje voor? MAFS-expert Anne Campagne legt het uit.

Relatiecoach Anne is de nieuwe expert in Married At First Sight en kan nu al bevestigen dat er qua selectie absoluut geen sprake is van doorgestoken kaart of voorkeursbehandelingen. "Natuurlijk weten we het door onze research vooraf wel als iemand ooit meedeed met een ander programma. Maar hier kijken wij helemaal niet naar", vertelt ze aan Veronica Superguide.

Niet-serieuze kandidaten uit MAFS filteren

Anne legt uit dat mensen die zich aanmelden 'van top tot teen worden doorgelicht' en psychologische tests ondergaan. "We proberen ook altijd de niet-serieuze kandidaten er meteen uit te filteren." Waar ze dan op letten? "Mensen die maar een gedeelte van onze héle uitgebreide vragenlijst invullen, bijvoorbeeld. Of personen waarvan wij denken: die is vooral bezig met de tv-bekendheid." Iemands dateverleden komt dus ook aan bod. "Het maakt voor ons totaal niet uit of iemand dat met of zonder camera deed. Het speelt geen rol bij de selectie."

Onervaren Cathalijne in Married At First Sight 

Als Veronica Superguide vraagt of de programmamakers stiekem liever wél iemand kiezen die al eens op tv was, antwoordt Anne: "Nee, zeker niet. Cathalijne had het programma bijvoorbeeld nog nooit gezien, dus die was helemaal niet zo met tv bezig. We hebben ook testdagen en daar leren kandidaten al een beetje hoe ze met een camera om moeten gaan. Dus die tv-ervaring doet er niet toe."

'Bekende' kandidaten uit Lang Leve de Liefde 

Benieuwd wie de kandidaten precies zijn die eerder aan Lang Leve de Liefde meededen? Nicole (van 'ciao ciao'-Martijn), Patricia (het nieuwe koppel met Stephan) en Paula (die niet wilde kussen met Remco). 

Meer over