De VS ziet toch af van het Nederlandse Million Dollar Island

4 augustus 2022 14:01 | reality | Door Irma Tomas

© Max Moore/Talpa
NBC had goede hoop dat Million Dollar Island een enorme hit zou worden. De Amerikaanse zender kocht de realityshow van Talpa, maar ziet er bij nader inzien toch van af. 

De Amerikanen waren al bezig met het casten van de kandidaten maar vinden de productiekosten van Million Dollar Island te duur worden. In de realityserie verkassen 100 mensen naar een onbewoond eiland. Degenen die het leven aldaar volhouden en ook nog af en toe een spel winnen, maken kans op 1 miljoen dollar. Maar in de Nederlandse versie was te zien dat dat miljoen er nimmer nooit niet uitgaat. De drie finalisten vergaarden gezamenlijk 170.000 euro, slechts 17% van die beloofde miljoen. Aan het prijzengeld is NBC dus niet zoveel kwijt.  

Meer geld

Een andere reden voor het stoppen met Million Dollar Island kunnen de magere kijkcijfers in Nederland zijn. De finale trok 470.000 kijkers op SBS 6 en dat is geen getal waar de gemiddelde omroepbaas stijl van achterover slaat. In Nederland krijgt het door Dennis van der Geest gepresenteerde Million Dollar Island hoogstwaarschijnlijk een vervolg, Talpa is druk bezig met het casten van deelnemers. Als dat tweede seizoen daadwerkelijk doorgaat, zou het fijn zijn wanneer er iets verandert aan de spelregels zodat de finale-kandidaten iets meer geld mee naar huis mogen nemen. 

Meer over