De seizoensfinale bleek te realistisch

GTST moest andere cliffhanger opnemen

18 juni 2018 10:01 | serie-soap | Door Faye Heijnis

© GEERT DE LANGE PHOTOGRAPHY
GTST bereikt binnenkort een zinderende climax. Op vrijdag 6 juli kunnen we de zomercliffhanger van onze favoriete soap aanschouwen. En die belooft veel goeds. Of nou ja, eigenlijk slechts.

We kunnen vast verklappen om wie de cliffhanger vooral zal draaien: Loes (Beaudil Elzenga). En door het persbericht van EndemolShine worden we ook al wijzer over het waar: de bruiloft van Aysen en Sjoerd.

Slachtoffers

Tsja, je dacht toch niet dat dat huwelijksfeest, waar Meerdijk al zolang naar toeleeft, vredig zou verlopen? Ook al is het soapdorp verblijd met de terugkomst van Nuran en Tim, Loes gaat ondertussen namelijk gewoon door met haar sinistere plannen. En als ze ontmaskerd dreigt te worden, wordt ze alsmaar gevaarlijker. De assistente van Nina maakt steeds meer slachtoffers - en dat leidt dan ook tot de cliffhanger. Wie o wie valt er ten prooi aan de duivelse dame?

Te realistisch

Saillant detail: eigenlijk lag er al een andere cliffhanger op de montagetafel. Maar in het persbericht wordt duidelijk dat die eerste versie zó overeenkwam met een recente gebeurtenis in de realiteit, dat RTL en EndemolShine besloten hebben om een nieuwe cliffhanger op te nemen - om "eventuele pijnlijke parallellen met de werkelijkheid" te voorkomen. Omdat dit last-minute gedaan moest worden, zullen fans de aflevering niet op 29 juni vooruit kunnen kijken op Videoland. Uit respect voor betrokkenen, wordt niet duidelijk om welke gebeurtenis het precies gaat. 

De GTST-cliffhanger is op vrijdag 6 juli op RTL 4 te zien.  

Lees ook: Komende week in GTST: de gecalculeerde krokodillentranen van Loes  

Meer over