Fay, Demi, Ivan, Bas en Mehmet

Het einde van Utopia: de finale

31 mei 2018 14:39 | serie-soap | Door Irma Tomas

© SBS
Fay, Demi, Ivan, Bas en Mehmet maken kans op de titel Utopiaan van de Eeuw en een mooi geldbedrag van 51.000 euro. Wie van hen kreeg de meeste stemmen?

Wie is de grote winnaar van Utopia? Het antwoord op die vraag is vanavond te zien in de finale van de langstlopende realityserie ter wereld. In viereneenhalf jaar kwamen en gingen allerlei soorten inwoners. Sommigen verbleven er kort, terwijl inwoner Bas er zelfs meer dan twee jaar verbleef. Utopia opende de poorten op 31 december 2013. Vijftien inwoners namen hun intrek op een kaal terrein met een loods, enkele dieren, een telefoon met beltegoed, een aansluiting voor water en elektra en een kluis met tienduizend euro. Inmiddels is Utopia een bloeiend bedrijf. De schok was toen ook groot toen SBS 6 het einde van de serie aankondigde omdat het huurcontract van het terrein verliep. Gelukkig kregen de fans in april goed nieuws: op 4 juni start Utopia 2.

Utopia 2

Het tweede seizoen start op een nieuw terrein vlakbij het huidige Utopia met vijf inwoners. Zij krijgen gezelschap van andere avonturiers tot er in totaal vijftien inwoners zijn. De nieuwelingen hoeven niet te verwachten dat ze in een gespreid bedje terechtkomen. Hun ideale leefwereld is vooralsnog een leeg terrein waar zelfs geen loods staat. Ze krijgen alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro contant geld en enkele planken. Wel mogen ze ieder een kist met spullen van huis meenemen.

De finale van Utopia, SBS 6 • 19.30 uur

Meer over