Elke deur een ander verhaal

Nieuwe zesdelige dramaserie Onze Straat vanaf januari op NPO 3

26 oktober 2020 11:27 | serie-soap | Door Daisy Heyer

© Onze Straat aflevering ECHO
NPO 3 komt met een nieuwe zesdelige dramaserie: Onze Straat. De serie is vanaf januari te zien op de zender en gaat over één straat, waar zich achter elke voordeur een ander verhaal afspeelt. 

Onze Straat is een nieuwe dramaserie waarin het leven van bewoners van één en dezelfde straat centraal staan. Ieder met een eigen verhaal, ieder in dezelfde straat. De serie bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, alle gerealiseerd door een ander veelbelovend team van regisseur, scenarist en producent. De verhalen zijn allemaal anders, maar de straat verbindt ze.

De afleveringen 

In Krassen (Hyo Soon Kaag) zien we hoe Bianca een zo onzichtbaar mogelijk bestaan leidt, totdat ze Anton tegenkomt die een magische kijk op het leven heeft. Mus gaat na de geboorte van zijn zoon de confrontatie aan met trauma's uit zijn verleden in Cronos (Michael Midelkoop). Echo (Daphne Lucker) vertelt het verhaal van een meisje wiens buurjongetje haar zo aan haar overleden broertje doet denken, dat ze de realiteit uit het oog verliest.

In Neontetra zie je het deels autobiografische verhaal van Emiel Sandtke (Vliegende Ratten), over de bijzondere band met zijn vader die aan Parkinson leidt. In May (Madja Amin) komt een man onverwachts voor de keuze te staan om zich te committeren aan het vaderschap, iets dat alles aan het wankelen brengt. De samenwerking tussen vader en zoon Eilander (Polyp en Op Zuid) brengt met Smartlap het verhaal van een aftakelende kroegbaas, wie de steeds sneller veranderende wereld niet kan bijbenen.

Nieuw talentontwikkelingstraject 

De serie Onze Straat is vanaf vrijdag 8 januari wekelijks te zien om 21.35 uur op NPO 3. Onze Straat is hét nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de Centraal en One Night Stand-films en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

Meer over