Bingewatchen

NPO3 zendt Grenslanders in maand tijd helemaal uit

15 juli 2019 15:00 | serie-soap | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
NPO3 pakt het eens heel anders aan wat het uitzenden van een serie betreft. De publieke zender kiest er namelijk voor om de achtdelige serie Grenslanders in vier weken erdoorheen te jagen.

“De serie is vanaf zondag 25 augustus twee afleveringen per keer om 20.15 uur te zien op NPO 3“, laat NPO weten in een persbericht. Grenslanders speelt zich af in de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen. Daar wordt aan Nederlandse zijde een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen. Aan Vlaamse zijde wordt tegelijkertijd een mysterieus dolend meisje gevonden.

Verband

De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden ieder op een zaak gezet en ontdekken al snel dat er een verband is tussen het jacht en het meisje. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, komen ze erachter dat de bewoners van dit grensland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen.

Monic Hendrickx

Naast Sendar en De Bouw maken ook onder anderen Fedja van Huêt en Monic Hendrickx hun opwachting in Grenslanders. De regie van de serie is in handen van Erik de Bruyn.

Meer over