MORTEN

Peter Paul Muller gaat in nieuwe serie voor minister-presidentschap

5 Februari 2019 11:07 | serie-soap | Door Televizier

© AVROTROS
Peter Paul Muller speelt de hoofdrol in de nieuwe thrillerserie MORTEN. Hij kruipt in de huid van Morten Mathijsen, een succesvolle man op weg naar een stralende toekomst als minister-president. Hoe ver wil hij gaan om zijn doel te bereiken?

MORTEN is gebaseerd op de gelijknamige boeken van schrijfster Annet de Jong en politiek verslaggever Dominique van der Heyden. Misschien ken je de serie onder de naam van Anna Levander, het pseudoniem dat het duo heeft gebruikt. De serie is vanaf 7 april te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Morten Mathijsen

De weg naar het minister-presidentschap kent vele obstakels voor Morten Mathijsen, vooral vrouwelijke obstakels. Op politiek vlak moet Morten zowel tegen de berekenende fractieleider, Tilda Adema, van zijn eigen partij opboksen alsook tegen Simone Versteeg, de huidige minister-president. De hulp die hij daarbij krijgt van oud-studiegenoot en inmiddels gelauwerde pr-adviseur, Evelien Bax, brengt hem politiek en privé in een lastig parket.

Infiltreren

Zonder dat Morten het weet, komt het grootste gevaar echter uit totaal onverwachte hoek. Een jonge vrouw uit een Haagse volkswijk wier vader twintig jaar geleden verdronken is in het zwembad van diezelfde Belgische villa, Maison Neuf duikt op. Zij doet zich voor als een bevlogen politicologie studente en infiltreert in de partij van Morten. Zij blijkt veel meer te zijn dan een stagiaire waardoor niet alleen zijn politieke carrière op het spel komt te staan...

Meer over