Speciaal

Shannen Doherty speelt mee in eerbetoon Riverdale aan Luke Perry

22 juli 2019 12:07 | serie-soap | Door Jacob-Jan van de Groep

© FOX
Shannen Doherty speelt een rol in het eerbetoon dat de makers van Riverdale maken voor de overleden Luke Perry. De acteur overleed in maart op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van een beroerte.

Actrice Shannen Doherty leerde Luke Perry kennen op de set van Beverly Hills 90210. Sindsdien onderhielden beiden een vriendschap met elkaar, wat de makers van Riverdale op het idee bracht om Doherty te vragen voor de eerste aflevering van het vierde seizoen, schrijft Variety.

Eren

Die aflevering krijgt de titel 'In Memoriam' mee. Perry, die in Riverdale de rol van Fred Andrews speelt, overleed terwijl het derde seizoen werd uitgezonden. De makers wilden echter een passend eerbetoon maken voor de acteur.  "We wilden Luke en Fred echt eren en we wilden dat het een opzichzelfstaande en erg emotionele aflevering zou worden die gefocust is op wat het personage betekende voor deze groep mensen", zegt uitvoerend producent Roberto Aguirre-Sacasa.

Indruk

Om het nog specialer te maken, vroeg de producent aan Doherty of ze mee wilde werken aan het eerbetoon. "Ze las het script en zei gelijk ja. Het gaat veel indruk maken."

Meer over