In de huidige vorm

The Walking Dead definitief ten einde

13 april 2018 15:25 | serie-soap | Door Televizier

© AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.
Het achtste seizoen van de The walking dead is zondag toe aan de allerlaatste aflevering. Dat betekent niet alleen het einde van de reeks, ook de verhaallijn van Rick Grimes en zijn kompanen stopt definitief.

The walking dead behoorde jarenlang tot de populairste series op deze aardbol. Fans van over de hele wereld zagen de overlevingsstrijd van Rick Grimes. Ieder seizoen wisselde de cast, maar de komst van Negan maakte het meest los bij de fans. Toch is het aantal fans de afgelopen tijd flink teruggelopen. De slechte kijkcijfers betekenen het einde van The walking dead in de huidige vorm.

The walking dead

Uitvoerend producent Scott Gimple vertelt in Entertainment Weekly dat The walking dead flink op de schop gaat. “Ik heb met de schrijvers veel nagedacht en we zien dit allemaal als het einde van de eerste acht seizoenen. De serie wordt volgend jaar op veel manieren heel anders, met een grotere en nieuwe verhaallijn.”

Nieuwe verhaallijn

Een nieuwe verhaallijn staat garant voor nieuwe personages. Dat betekent dat Rick Grimes niet meer centraal komt te staan in de zombieserie. Over de precieze invulling van het negende seizoen laten de makers niets los. Dat is maar goed ook, laten we eerst genieten van de onheilspellende slotaflevering van seizoen acht.

Lees ook: Interview met Negan over The Walking Dead

Meer over