Interview

Soundos: ‘Ik ben al mijn hele leven een actueel thema!’

25 september 2020 16:38 | serie | Door Televizier

© BNNVARA
Comedian Soundos el Ahmadi hoopt met haar rol in de nieuwe tv-serie All Stars & Zonen en straks haar zelf bedachte film Meskina het voorbeeld te zijn dat ze zelf nooit gehad heeft.

De voetbalfilm All Stars gaat verder. Zo’n 22 jaar na de originele bioscooprelease krijgt de film met de nieuwe BNNVARA-reeks All Stars & Zonen een vervolg. Alweer inderdaad, maar de gebeurtenissen uit de eerdere tv-series (én het bioscopvervolg Old Stars) tellen voor ’t gemak in deze nieuwe reeks niet mee.

Harry’s Tuincentrum

In All Stars & Zonen lopen de meeste voetballers van toen nog altijd op de club rond, zij het nu als vrijwilliger of voetbalvader. Hun zoons en aanverwanten zijn de nieuwe lichting Swift Boys die op zaterdag opdraven in de shirts van sponsor Harry’s Tuincentrum. En er is ook nieuw bloed. Zoals dat van Soundos el Ahmadi. De stand-up comedian duikt in de nieuwe serie op als Aisha, de moeder van een van de voetballers. Televizier sprak haar op de persdag van de serie.

Hoe raakt Aisha in het verhaal van All Stars & Zonen betrokken?

Soundos: “Ik speel de moeder van Sabri, een van de jongens uit de nieuwe garde. Op een dag kom ik even kijken hoe het op de club gaat en dan zie ik Johnny, gespeeld door Daniel Boissevain. Hij blijkt de administratie van de club te doen en heeft er een puinhoop van gemaakt. Aisha werkt bij de financiële recherche, dus zij neemt de boel even onder handen."

Lees verder onder de foto van Soundos el Ahmadi

Wat herinner jij je nog van de film uit 1997?

“Vooral het kattenkwaad van de jongens. Een douchescene staat me ook nog goed bij, haha! Geen idee waarom! Maar vooral dat het onderdeel is van de Nederlandse tv-geschiedenis. Iedereen kent All Stars. Om er dan nu deel van uit te maken, is echt een eer.”

Vind je het ook spannend? 

“Ja. Maar dat is voor mij nooit een reden geweest om iets niet te doen. Bovendien denk ik echt dat mensen hier heel enthousiast over zullen zijn. Toen ik het script droog las, lag ik al in een deuk. Dat zegt wel dat het echt goed is, want dat gebeurt niet vaak!”

Lees verder onder de trailer van all Stars & Zonen.

Waar ben je verder mee bezig?

"Ik ben nu Meskina aan het draaien, een film die ik acht jaar geleden heb bedacht. Meskina betekent ‘zielenpiet’ of ‘och erm’ als je het zou vertalen. De film gaat over een jonge vrouw in een dertigersdilemma, gespeeld door Maryam Hassouni. Ik speel zelf ook mee als haar zus. De film gaat over empowerment en over vrouwen zoals ik, die maar weinig op het witte doek ziet.”

Dat klinkt als een actueel thema..

Soundos barst uit in een harde schaterlach: “Ik ben al sinds mijn geboorte een actueel thema! Of ik dat nou wil of niet!” Dan serieus: “Toen ik jong was, zag ik nooit iemand zoals ik op tv. Daardoor kan je je heel eenzaam gaan voelen omdat je denkt dat jij niet kan zijn wie je wil zijn. En als je dat dan wel doet, word je uitgelachen. Dat is waarom ik nu doe wat ik doe, en waarom ik ook deze film heb bedacht. Ik wil geen geld of spullen, maar iets achterlaten waardoor kinderen van nu weten dat ze er ook mogen zijn." 

All Stars & Zonen, is sinds 20 september elke zondag om 21:55 uur te zien op NPO 3

Meer over