Drie films rond Rick Grimes...

Andrew Lincoln nog lang niet klaar met The Walking Dead

6 november 2018 09:08 | serie | Door Jef Willemsen

© AMC/Jackson Lee Davis
Het vertrek van Andrew Lincoln uit The walking dead is minder permanent dan gedacht. De acteur verlaat de show, maar blijft zijdelings betrokken bij de hitserie van AMC.

Fans van The walking dead kunnen de komende tijd zelfs nog voldoende verwikkelingen rond Rick Grimes verwachten, Andrew heeft een deal getekend met zender AMC om in maar liefst drie Walking dead-films te spelen.

Geen zombie

Even zag het er slecht uit voor Rick. Halverwege het negende seizoen raakte de heldhaftige oud-sherrif zwaar gewond (foto). Maar zelfs gespiest worden was niet genoeg om Grimes in een van de gevreesde zombies te veranderen. In de meest recente aflevering is te zien hoe Rick weet op te krabbelen en met gevaar voor eigen leven de groep in veiligheid weet te brengen.

Helicopter

Rick doet dit door een brug over een rivier op te blazen terwijl er talloze walkers achter hem aan zitten. Zijn geliefde Michonne en dochter Judith zien hoe Rick met brokstukken en brandende zombies in de rivier stort en vrezen het ergste. Hij wordt echter gered door Jadis (Pollyanna Macintosh) die de mysterieuze helicopter oproept en Rick in veiigheid brengt. 

Vrije tijd

In een interview met Hollywood reporter bevestigt Andrew Lincoln dat hij nog lang niet klaar is met Rick, maar dat hij het niet meer kan opbrengen zo lang van huis te zijn. De Britse acteur is gemiddeld negen maanden per jaar druk met de opnames van de zombieshow, dat begint hem op te breken. De drie aangekondigde films zouden elk slechts twee maanden moeten kosten. De productie van de eerste film begint in 2019. 

Meer over