In Nederlandse versie

Dagelijkse serie Dertigers naar NPO 1

1 augustus 2019 10:38 | serie | Door Irma Tomas

© Eén
NPO 1 gaat een Nederlandse versie van de Vlaamse serie Dertigers uitzenden, zo meldt RTL Boulevard. Dat betekent waarschijnlijk dat de talkshows van Pauw en Jinek voortaan om 22.30 uur worden uitgezonden in plaats van om 23.00 uur.

Het Vlaamse Dertigers gaat over een vriendengroep van zes dertigers in Antwerpen die alle dingen meemaken die mensen van in de dertig beleven. In Vlaanderen was de serie, die daar sinds begin dit jaar wordt uitgezonden, zo'n succes dat zender Eén al na drie afleveringen een tweede seizoen bestelde. BNNVARA maakt nu zelf een Nederlandse versie, die gebaseerd is op de Vlaamse reeks.

Jinek en Pauw

Het is de bedoeling dat de Nederlandse versie van Dertigers iedere werkdag door BNNVARA wordt uitgezonden na de late talkshow van Jinek of Pauw. Volgens Boulevard wil de NPO met Dertigers meer jongeren trekken en is het vervroegen van de late talkshow ook een voordeel. Nu klinkt de eindmuziek van Pauw en Jinek regelmatig na middernacht en veel mensen met een baan zijn dan al niet meer wakker. 

 

Meer over