Volgens TVLine

De 15 series met de slechtste eindes ooit

28 mei 2019 13:35 | serie | Door Irma Tomas

© Showtime
De Amerikaanse tv-site TVLine stelde een top 15 samen van geweldige series met op z'n zachtst gezegd onbevredigende eindes. Welke reeksen maakten er op het eind een ongelooflijk zooitje van?

De top 15 ziet er als volgt uit:

15. Mad men
Don Draper was een van de coolste personages ooit bedacht. De reclameman verslond prachtige vrouwen, lunchte met whiskey en had altijd goed zittend haar. In de laatste aflevering bedacht hij al mediterend de totale hippie coca cola-slogan I'd like to teach the world to sing. En als er iets was dat niet paste bij Don was het wel mediterend hippie-achtige slogans bedenken. Schande!

14. Will & Grace
De serie al weer een tijdje terug, maar het originele einde van Will & Grace was om te huilen. Beste vrienden Will en Grace bleken elkaar in de finale al zo lang niet te hebben gezien dat hun kinderen al op de universiteit zaten.

13. Gossip girl
En toen bleek Dan Humphrey al die jaren de anonieme blogger te zijn die alle tot op het bot verwende kinders van New York op de hoogte hield van roddels. Totaal ongeloofwaardig.

12. Battlestar Galactica
Er waren zoveel losse eindjes dat zelfs een driedelige finale niet alles aan elkaar kon knopen. Fans waren ook nogal misnoegd over het einde van hoofdpersoon Starbuck die in het grote zwarte niets verdween terwijl ze nog maar net was teruggekeerd uit de dood.

11. Pretty little liars
En toen bleek de kwaadaardige A.D. die onze meiden al die tijd lastigviel de tot dan toe onbekende slechte tweelingzus van Spencer te zijn. Probeer je de hele tijd mee te raden, krijg je dat. Het zou verboden moeten worden.

10. Quantum leap
Vijf seizoenen lang probeerde wetenschapper Sam Beckett onvermoeibaar terug op aarde te komen via de lichamen van anderen. Dat lukte dus niet. Al die tijd voor niks gekeken.

9. Two and a half men
Producer Chuck Lorre laat een piano op het hoofd van Charlie vallen, die vervolgens dood is en krijgt seconden later zelf een piano op z'n hoofd. Wat??

8. Roseanne
Ook Roseanne beleeft inmiddels een comeback, maar het originele einde liet behoorlijk wat te wensen over. De familie Conner won de loterij, wat dan weer verzonnen bleek door hoofdpersoon Roseanne voor haar autobiografie. En Dan kreeg een hartaanval en ging dood.

7. How I met your mother
Al die tijd leefde je mee met de zoektocht van Ted naar zijn ware liefde en de moeder van zijn kinderen en toen hij haar eindelijk had gevonden ging ze dood en kreeg hij toch weer verkering met Robin.

6. True blood
Knappe vampieren en een broeierige zuidelijke sfeer waren de aantrekkelijkste ingrediënten van True blood. Het einde? Het draaide allemaal om de onmogelijke liefde tussen vampier Bill en de knappe mensenvrouw Sookie. Maar Bill ging dood en Sookie eindigde met een man die we nooit eerder hadden gezien. Over een afknapper gesproken.

5. Weeds
Veel series eindigen met een sprong in de tijd waarna in vijf minuten tijd alle losse eindjes aan elkaar worden geknoopt. Zo ook Weeds. Meestal is een dergelijke kunstgreep niet erg bevredigend en dat geldt ook voor deze poging.

4. House
Dr. House wordt aan het begin van de laatste aflevering wakker naast een lijk, krijgt hallucinaties en fingeert vervolgens zijn eigen dood zodat hij niet in de gevangenis komt. Daarna springt hij samen met zijn maatje Wilson op de motor en rijdt een nieuw leven tegemoet. En al die patiënten met ingewikkelde ziektes dan? Is er dan niemand die rekening met hen heeft gehouden?

3. Seinfeld
Een van de populairste comedyseries aller tijden bracht in de afsluitende aflevering gelukkig klassieke personages als de Soup Nazi terug, maar dat is ook het enige positieve. Het plot is een vrij idiote waarin Jerry, Kramer, Elaine en George in de gevangenis belanden omdat ze het slachtoffer van een carjacking niet hielpen. Ze worden veroordeeld tot een jaar cel.

2. House of cards
Eigenlijk voelden we al aan ons water aan dat House of cards zonder Kevin Spacey niks zou worden, maar dat het zo erg zou zijn, dat was toch nog onverwacht. In het idiote einde stak president Claire Underwood Doug dood in de Oval Office.

1. Dexter
Acht seizoenen lang was Dexter een pracht van een serie over een seriemoordenaar die andere criminelen om zeep hielp. De makers breiden uiteindelijk een einde aan de serie door Dexter zijn eigen dood in scène te laten zetten en te laten eindigen als houthakker in het bos.

 

Meer over