Week 44

Deze series zie je komende week nieuw on demand

25 oktober 2019 11:07 | serie | Door Televizier

© Queer Eye - Netflix
Iedere week selecteert de redactie van Televizier de beste series en films die je on demand kunt zien bij Netflix, Videoland, NPO Start, Ziggo of een van de andere aanbieders.

Netflix-tip: Rattlesnake

Een vrouw redt in Rattlesnake het leven van een meisje. Haar moeder moet hiervoor een gruwelijke tegenprestatie verrichten.

Katrina strandt in de film Rattlesnake met haar auto in de woestijn. Als ze haar band aan het verwisselen is, slaat het noodlot toe: een ratelslang neemt haar dochtertje te pakken. Katrina’s telefoon heeft geen bereik, haar auto doet het niet en het meisje lijkt ten dode opgeschreven.

Magie

Maar er komt hulp uit onverwachte hoek: de inwoonster van een nabijgelegen trailer helpt het Katrina’s dochter er op wonderbaarlijke wijze bovenop. Maar al snel blijkt dat dit wonder een prijs heeft: Katrina moet voor het einde van de dag terugbetalen door iemand anders te doden, anders is de ziel van haar dochter gedoemd.

Vanaf 25 oktober op Netflix

Videoland-tip: Death at the mansion

De mooie, jonge Rebecca Zahau had haar zaakjes prima voor elkaar, mede dankzij haar relatie met een steenrijke zakenman. Ze eindigt dood in zijn huis. Is het zelfmoord?

Daar lag Rebecca Zahau dan. Handen bij elkaar gebonden en een oud T-shirt in haar mond, in de kapitale villa van haar vriend, een steenrijke zakenman. Het was zelfmoord, oordeelde de lokale politie al snel. Er was namelijk een afscheidsboodschap in het huis gevonden. De reden voor Rebecca’s zelfmoord was duidelijk: een paar dagen eerder had het zesjarige zoontje van haar vriend een fatale tuimeling van de trap gemaakt, iets waar ze zich erg schuldig over voelde.

Waargebeurd

Toch wrong er iets bij Rebecca’s vrienden en nabestaanden. Want welke vrouw berooft zich nu op zo’n vernederende wijze van haar leven? En ook met de boodschap was iets raars aan de hand. In een vierdelige reeks spreken nabestaanden, betrokkenen en experts zich uit over deze opmerkelijke zaak.

Vanaf 24 oktober op Videoland

NPOStart.nl-tip: Shetland s4

Jimmy Perez onderzoekt een oude moordzaak: de dood van Lizzie Kilmuir in 1994. De rechter veroordeelde destijds een man hiervoor. Nu komt deze Tommy Malone weer vrij.

Een oude zaak is de rode draad van het vierde seizoen van Shetland. Jimmy Perez bijt zich vast in de mysterieuze dood van Lizzie Kilmuir. Die vond al in 1994 plaats en leverde destijds een veroordeling op: Tommy Malone belandde achter de tralies.

Wie wel?

Nu komt hij vrij omdat er twijfel is over zijn schuld, ook bij rechercheur Jimmy Perez. Hij moet Tommy uit handen van een woedende meute zien te houden, en als het even kan ook uitvinden wie de moord destijds dan wel pleegde. Deze zaak loopt door het hele vierde seizoen van Shetland.

Vanaf 25 oktober op NPOStart.nl

Netflix-tip: Queer Eye: We’re in Japan!

Japanners die hun leven een nieuwe wending willen geven, krijgen hulp uit onverwachte hoek. De mannen van Queer Eye schieten vanuit Amerika te hulp.

De mannen van Queer eye hebben al heel wat mensen, huizen en levens veranderd. Dat gaan ze ook dit seizoen weer doen, maar dan net even anders. De heren reizen namelijk naar Japan, voor een heel speciale serie.

Make-over

Ondanks de cultuurverschillen blijken de problemen waarmee de hoofdpersonen kampen toch vertrouwd: hun ‘slachtoffers’ zijn te druk voor een goede kappersbeurt, hebben te veel spullen in huis of hebben domweg geen interesse, tijd of geld om goede kleding te kopen. Daar brengen de vijf experts verandering in. Verwacht ingrijpende make-overs, hysterische toestanden en tranen, veel tranen.

Vanaf 1 november op Netflix.

Guidinc

Wil je nog meer tips of inspiratie opdoen? In het nieuwe magazine Guidinc. vind je de beste series en meer over video on demand. Ter introductie bestel je het eerste nummer nu voor maar 1,99 euro!

Lees meer over de eerste editie!

Guidinc.

Meer over