Achter de schermen

Documentaire over legendarische serie Baywatch

12 augustus 2019 11:29 | serie | Door Irma Tomas

© NBC
De strandwachten van Malibu blijven tot de verbeelding spreken. Na een tv-serie en een film wordt er nu een documentaire gemaakt over de aantrekkelijke strandwachten in hun rode badkleding die in slowmotion over het strand rennen.

Documentairemakers Matthew Felker en Brian Corso gaan aan de slag met de onvergetelijke serie die liep van 1989 tot 2001 met acteurs als Pamela Anderson en David Hasselhoff. Ze maken een documentaire over hoe het eraan toeging achter de schermen en wat de culturele impact is geweest van de meest bekeken serie in die tijd. Volgens Felker en Corso zag je in bijna elk aspect van het leven een stukje Baywatch terug in de jaren negentig. 

David en Pamela

Het duo heeft acteurs David Hasselhoff, Eggert, David Chokachi, Alexandra Paul, Erika Eleniak, Gena Lee Nolin Hulse, Jason Simmons en Jeremy Jackson al gestrikt voor interviews. Ze zitten nog achter Pamela Anderson, Carmen Electra en Michael Bergin aan. Het is te hopen dat Pamela alsnog toehapt, anders is zo'n Baywatch-documentaire natuurlijk niet compleet. 

 

Meer over