Bijlmerramp

Joy Delima en Yorick van Wageningen in dramaserie Rampvlucht

4 augustus 2022 16:11 | serie | Door Irma Tomas

© KRO-NCRV
Joy Delima, Yorick van Wageningen en Thomas Höppener spelen de hoofdrollen in de dramaserie Rampvlucht, over de Bijlmerramp in 1992. 

Rampvlucht is een vijfdelige gedramatiseerde complotthriller waarin een dierenarts uit de Bijlmer en twee journalisten op zoek gaan naar de waarheid rondom alle mysterieuze gebeurtenissen rondom de vliegtuigramp waarbij een toestel van El Al zich in twee flats in de Bijlmer boorde. 

Lees ook: Er staat nog veel meer te gebeuren rondom het 30-jarige jubileum van de Bijlmerramp

Gevecht

De drie belanden vervolgens in een zes jaar durend gevecht met de luchtvaartwereld, de geheime diensten en de overheid. Joy Delima speelt dierenarts Asha Willems,  Trouw-journalist Vincent Dekker wordt gespeeld door Thomas Höppener en Yorick van Wageningen is Volkskrant-journalist Pierre Heijboer.  

Guy Clemens

Ook Guy Clemens, Kenneth Herdigein,  Gijs Scholten van Asschat, Cees Geel, Saskia Temmink, Porgy Franssen en Hannah van Lunteren zijn te zien in de serie. 

Vanaf 29 september

Vanaf donderdag 29 september is Rampvlucht dagelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1 of door vooruit te kijken op NPO Plus. De slotaflevering wordt uitgezonden op dinsdag 4 oktober, exact 30 jaar na de ramp.

Meer over