Uitvliegen

EO verkoopt serie Hoogvliegers aan buitenland

17 februari 2021 10:11 | serie | Door Jacob-Jan van de Groep

© EO

De serie Hoogvliegers vliegt binnenkort uit. De dramaserie van de EO, met hoofdrollen voor onder anderen Soy Kroon en Fedja van Huêt, gaat internationaal.

Hoogvliegers, over drie jonge mensen in opleiding tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht, is namelijk aangekocht door de Italiaanse publieke omroep RAI, het Duitse Sony Pictures Entertainment en commerciële zenders uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Onderscheidend 

“Dit is heel bijzonder. De concurrentie, zeker nu met alle streamingdiensten, is moordend. Een extra moeilijkheidsgraad is vaak ook ons taalgebied en de beperkte budgetten voor het maken van films en series. Wil je toch boven komen drijven, moet je wel met iets komen dat écht onderscheidend is”, zegt producent Errol Nayci van Storytellers Film & TV in gesprek met het AD.

Trots 

EO-hoofdredacteur drama Jacomien Nijhof is verguld met de verkoop. “We zijn als EO heel blij dat, na Als de dijken breken, nu ook Hoogvliegers internationaal te zien zal zijn. Het is zelfs de eerste keer dat de Italiaanse zender RAI een Nederlandse serie aankoopt. We kregen een mail van de aankopers van RAI waarin ze zeiden al lang op zoek te zijn naar content voor een jongere doelgroep die niet alleen entertainend is, maar waar ook een mooie boodschap in zit. Die vonden ze in Hoogvliegers. Daar ben ik best trots op.”

Miljoen

Hoogvliegers werd wekelijks door meer dan een miljoen mensen bekeken op NPO1. Ook op de streamingdienst NPO Start doet de EO-serie het goed. Vorig jaar was Hoogvliegers goed voor twee miljoen streams.

Meer over