Op Netflix

Er komt een vierde seizoen van Borgen

29 April 2020 16:07 | serie | Door Irma Tomas

© DR
De populaire serie Borgen krijgt een vervolg. Dat is bijzonder, want het derde en tot nu toe laatste seizoen werd uitgezonden in 2013. De reden is Netflix.

De streamingdienst is een samenwerking aangegaan met de Deense omroep DR, de makers van Borgen. Op het vervolg moeten we nog wel twee jaar wachten, seizoen 4 staat op het programma voor 2022. In de tussentijd kunnen we dan nog vaak kijken naar de eerste drie seizoenen, want dit staan later dit jaar op Netflix

Birgitte Nyborg

Zo'n jaar of zeven geleden waren hele volksstammen in de ban van de politieke serie Borgen, met in de hoofdrol politica Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen). In de eerste twee seizoenen is ze premier van Denemarken met alle moeilijke keuzes, machtspelletjes die daarbij komen kijken. 

Buitenlandse zaken

In het nieuwe seizoen keert Birgitte terug in de arena als minister van Buitenlandse Zaken. Borgen 4 wordt eerst in Denemarken uitgezonden, daarna is de rest van de wereld aan de beurt.  

Op Guidinc. valt er nog veel meer te beleven op VOD-gebied. Geen idee wat je moet kijken? Dankzij Guidinc. ben je zo klaar

Meer over