Dubbel aantal streams

Game of Thrones breekt records voor Ziggo

21 Mei 2019 16:26 | serie | Door Irma Tomas

© HBO
Ziggo heeft behoorlijk weten te profiteren van zijn heerschappij over Game of thrones. Volgens de kabelmaatschappij is het laatste seizoen van de epische serie veruit het best bekeken ooit.

Seizoen 8 werd tweemaal zo goed bekeken als seizoen 7. Cijfers noemt Ziggo niet, dus in theorie zou het aantal van 1 naar twee verdubbeld kunnen zijn, maar we gaan ervan uit dat het er iets meer zijn. De kabelaar trok dankzij het alleenrecht op Game of thrones ook meer abonnees.  In de aanloop naar het laatste seizoen verdrievoudigde het aantal nieuw afgesloten abonnementen. En omdat je alleen Game of thrones kon bekijken via een extra abonnement op Movies & Series XL, nam daar het aantal klanten ook toe. Ziggo maakt de aantallen waarschijnlijk niet bekend uit concurrentie-overwegingen.

9,5 op IMDB

Maandag konden Game of throne-fans de allerlaatste aflevering ooit zien van de epische serie. Na acht seizoenen werd bekend wie er op de IJzeren troon terecht zou komen, die troon waar velen in de loop der jaren hun zinnen op hadden gezet. Maar net als de rest van het seizoen viel ook deze aflevering een tikje tegen. Toch krijgt Game of thrones op IMDB, terecht een ongelooflijke 9,5 als rapportcijfer. Daarmee is het (samen met Breaking bad) de best gewaardeerde serie aller tijden.

Alle seizoenen

Alle seizoenen van Game of thrones zijn te zien op Ziggo, dus als je toch al een abonnement hebt, kun je GoT net zo goed eens bekijken. Mocht je dat nog niet hebben gedaan. 

Meer over