Mening

HBO blijft bij einde Game of Thrones ondanks petitie

25 juli 2019 10:42 | serie | Door Jacob-Jan van de Groep

© EPA
Bijna 1,7 miljoen fans van Game of Thrones tekenden de petitie om een nieuw einde van hun favoriete serie af te dwingen al, maar de makers gaan niet overstag. HBO denkt er niet aan om een nieuw einde van de fantasy-televisieserie op te nemen.

"Er zit een vervelende kant aan zo'n gigantisch populaire show als Game of Thrones en dat is dat fans een stevige mening hebben over wat een bevredigend einde zou zijn", zegt chef programmering Casey Bloys. HBO waardeert de poging van de fans, maar Bloys laat weten dat er op geen enkele manier wordt nagedacht over een remake van het einde van het verhaal.

Prequel

HBO zit de komende tijd niet helemaal zonder Game of Thrones. De omroep werkt momenteel namelijk aan een prequel van GoT met Naomi Watts in de hoofdrol. De eerste afleveringen spelen zich af in Ierland, duizenden jaren eerder in de tijd dan het originele verhaal van Game of Thrones.

Carice van Houten

Ondanks de kritiek ontving Game of Thrones eerder deze maand 32 Emmy-nominaties. Daar vestigde de HBO-serie een record mee. Onder de nominaties zit die van Carice van Houten, die zichzelf opgaf en prompt werd genomineerd.

Meer over