House of the Dragon

HBO maakt nieuwe Game of Thrones-serie over Targaryans

30 oktober 2019 10:09 | serie | Door Televizier

Game of Thrones gaat door! Of eigenlijk terug in de tijd, want HBO maakt een nieuwe 10-delige serie over de Targaryan-oorlog die zich 300 jaar voor Game of Thrones afspeelde.

De nieuwe serie heet House of the Dragon en gaat over de gebeurtenissen die uiteindelijk leiden tot The Dance of the Dragons, een massale burgeroorlog in de zeven koninkrijken tussen twee rivaliserende takken van House Targaryen. 

George R.R. Martin

De serie is geschreven door Game of Thrones-auteur George R.R. Martin en Ryan Condal, die bekend is van de serie Colony. De reeks wordt geregisseerd door Miguel Sapochnik. Sapochnik is een Emmy-winnaar en regisseerde eerder de Got-afleveringen Battle of the Bastards, Hardhome en The Long Night. Hij maakt in ieder geval de pilot en zal verder als showrunner werken aan de reeks.

Naomi Watts

Het nieuws over House of the Dragon komt enkele uren nadat bekend werd dat een andere aangekondigde Game of Thrones-spin-off, met Naomi Watts in de hoofdrol, niet doorgaat.

Poster

Van het nieuwe House of the Dragon is ook al een poster naar buiten gebracht. Daarop het bekende drakenwapen van de familie Targaryan en de tekst Fire Will Reign. Wanneer de serie te zien is, is nog niet bekend.

Meer over