Het is officieel

Hendrik Groen komt terug in 2019

9 oktober 2018 09:17 | serie | Door Televizier

© Elmer van der Marel
Er werd al een tijdje over gespeculeerd, maar nu is het dan eindelijk officieel. In het najaar van 2019 komt er een tweede seizoen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

Dat vertelde regisseur Tim Oliehoek gisteren in Tijd voor MAX. De serie wordt gebaseerd op het boek Zolang er leven is. Kees Hulst en André van Duin schitteren opnieuw als goede vrienden Hendrik Groen en Evert.

"Heel gezellig"

Dat is goed nieuws voor de fans Van Duin, die eerder aangaf niet zeker weten mee te willen doen voor een tweede seizoen. “Op de set was de sfeer echt heel gezellig, daar lag het niet aan. Maar ik weet niet of ik het meteen een tweede keer zou doen”, vertelde hij toen. 

Gouden Kalveren

Dat Het geheime dagboek van Hendrik Groen een hit was, bleek wel uit het kijkcijfergemiddelde van 2,4 miljoen kijkers. De serie werd vrijdag officieel bekroond tijdens Gouden Kalveren Gala waar het een Gouden Kalf ontving voor Beste Televisiedrama. Ook kreeg Kees Hulst het Kalf voor Beste acteur televisiedrama dankzij zijn rol als Hendrik Groen. 

Gesloopt

Het is te hopen dat er snel een vervanging wordt gevonden voor het verzorgingshuis waarin de eerste serie werd opgenomen. Jan Slagter vertelde eerder dit jaar dat het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord inmiddels is gesloopt. 

Meer over