Begin- en eindpunt

Nieuwe NPO-dramaserie op Rotterdam Centraal

28 augustus 2019 16:39 | serie | Door Televizier

© Still uit Wat je vindt mag je houden

Het treinstation van Rotterdam is het decor van Centraal, een nieuwe zesdelige dramaserie van de NPO. De reeks start op 1 november.

 

 De nieuwe dramaserie Centraal is in meerdere opzichten een opvallende. Ten eerste staan alle zes de afleveringen op zichzelf. Het enige dat ze met elkaar gemeen hebben is dat het centraal station van Rotterdam steeds het begin- en het eindpunt is.

Talenten 

Iedere aflevering van de serie wordt daarnaast gemaakt door een heel nieuw team van mensen. De serie is namelijk een gezamenlijk project van onder meer de omroepen NTR, BNNVARA en VPRO voor talenten uit de film- en televisiewereld. Het is in dat opzicht de opvolger van de One Night Stand films, waarbij talenten eerder films maakten voor televisie.

Maarten Heijmans

De afleveringen mogen dan gemaakt worden door talenten, in de serie spelen wel gerenommeerde acteurs meer. Zo zijn er rollen voor Emmy–winnaar Maarten Heijmans en ook voor actrice Romana Vrede.

Dragqueen

Centraal start op vrijdag 1 november om 21.30 uur op NPO 3 met de aflevering Wat je vindt mag je houden. Deze gaat over een jonge gelovige vrouw die in Rotterdam in aanraking komt met een dragqueen.

Meer over