Noorse remake

Nieuwe serie Harkum vanaf 30 september

1 augustus 2019 14:17 | serie | Door Irma Tomas

© ANP
een van de meest veelbelovende nieuwe series dit najaar is Harkum, een remake van een Noorse serie over de stoffige ambtenaren van een klein dorpje dat plotseling heel veel geld in kas heeft .

De hoofdrollen in voor de BNNVARA-serie Harkum zijn voor Bas Hoeflaak (Sluipschutters), Jelka van Houten (Jeuk), Annet Malherbe (Gooische Vrouwen), Leny Breederveld (De Luizenmoeder), Mariana Aparicio Torres en René van ’t Hof (Flodder). Wanneer Tom Verheij (Bas Hoeflaak), de burgemeester van het dorpje Harkum, ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Maar dan blijkt dat er 700 miljoen winst is gemaakt.

Megalomaan plan

Opeens heeft de burgemeester ‘money to burn’ en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor. Maar hoe lang duurt dit geluk? En wanneer komt de landelijke overheid verhaal halen? Terwijl ‘the sky is the limit’ het nieuwe motto voor Harkum lijkt te zijn, ontstaat er ook een idee voor een megalomaan plan... Harkum is fictief, daarom werd de serie opgenomen in de pittoreske Zuid-Hollandse plaatsen Ter Aar en Rijnsaterwoude. 

Harkum is vanaf 30 september tien weken lang te zien op NPO 3

Meer over