Boekverfilming

Shahine El-Hamus scoort hoofdrol in nieuwe comedyserie Bestseller Boy

22 september 2022 09:09 | serie | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA / Piroschka van de Wouw
AVROTROS zit dit najaar duidelijk niet stil. Naast de lancering van de nieuwe thrillerserie Het Gouden Uur komt de omroep ook met de verfilming van Bestseller Boy, een achtdelige comedyreeks met Shahine El-Hamus in de hoofdrol.

De eerste details zijn inmiddels al naar buiten.

Bestseller Boy

De nieuwe achtdelige tv-reeks Bestseller Boy draait het om de ups en downs van Mohamed Zebbi (Shahine El-Hamus), een jonge stadse schrijver met Marokkaanse roots. Terwijl hij probeert te navigeren tussen verschillende culturen, moet hij tevens worstelen met het plotselinge succes en bekendheid dat hij als schrijver verwerft. En dat gaat niet altijd een leien dakje. In het boek, waarop deze reeks is gebaseerd, wordt hij door zijn ouders het huis uit gezet en laten zijn vrienden hem links liggen. Of dat in de reeks ook zo zou zijn, valt nog af te wachten.

Internationale productie

De makers kijken er in ieder geval erg naar uit om hun productie aan het publiek te tonen. "Met de betoverende en sprankelende serie Bestseller Boy hopen we letterlijk en figuurlijk over alle grenzen te gaan", vertelt scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm vooraf. "Het is een enorme eer om niet alleen de showrunner te zijn van dit project, maar ook om de serie te mogen produceren met een internationale partner als CBS Studios."

Bestseller Boy is vanaf zondag 27 november wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO3, zo onthult de omroep via de website van Ster. De verwachting is dat er twee afleveringen per week te zien zullen zijn. 

Meer over