In Flikken Maastricht

Victor Reinier: 'Angela en ik gunnen elkaar alles'

9 januari 2021 11:59 | serie | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht startte vrijdagavond. En dat de kijker er nog geen genoeg van krijgt blijkt wel uit de kijkcijfers van die aflevering. Acteur Victor Reinier spreekt over het succes van de serie.

Met 1.69 miljoen kijkers trok de eerste aflevering van het nieuwe seizoen meer kijkers dan de eerste aflevering van de afgelopen twee seizoenen. Floris Wolfs (Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) zijn nog ongekend populair met Flikken Maastricht.

Chemie

In het AD doet Reinier een boekje open over het succes van de serie. "In ons geval is het bijvoorbeeld de chemie die Angela en ik hebben – we gunnen elkaar alles, dat is niet altijd vanzelfsprekend tussen hoofdrolspelers. De kijker leert ons kennen, ziet hoe we worstelen met de dagelijkse gang van zaken. Daarom lopen privé en werk ook door elkaar in Flikken, die twee zitten elkaar soms in de weg en dat werkt goed."

Maastricht

Reinier denkt dat ook de locatie van de serie een belangrijke rol speelt in het succes.  "Het is natuurlijk een heel mooie stad. Je hebt het historische gedeelte, maar ook industrie en prachtig heuvellandschap, dat maakt het een rijke set."

Op 3 september 2007 begon de serie en scoorde de opener 1.2 miljoen kijkers. De eerste aflevering van de seizoenen zeven, acht, negen en tien wisten zelfs meer dan twee miljoen kijkers te trekken.

Meer over