De kijkcijfers van vrijdag 8 januari

De TV van gisteren: Slimste wint, Flikken prima gestart

9 januari 2021 09:11 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten/AVROTROS
De slimste mens heeft vrijdagavond maar weer eens bewezen dat het nog altijd een enorm kijkcijferkanon is. Alle andere programma's hebben het nakijken.
De populaire quiz van NPO 2 trok 2.04 miljoen kijkers naar de buis. Dat is niet zoveel als het record van donderdag, maar de kijkcijfers blijven wel enorm hoog te noemen. Naar de uitzending van donderdag keken 2.16 miljoen mensen, hetgeen dus een record was voor presentator Philip Freriks en eenmansjury Maarten van Rossem. Uiteraard deed twitterend Nederland weer gezellig mee. 

The Voice

RTL 4 beschikt op prime time uiteraard over The voice of Holland. De blind auditions zijn momenteel bezig en dat levert uiteraard keurige kijkcijfers op. In totaal keken 1.87 miljoen mensen naar de talentenjacht. Daarmee is het na De slimste mens het best bekeken amusementsprogramma van de avond. Er werd weer flink met stoelen gedraaid, met name kandidaat Job kreeg veel credits op Twitter.

Jinek kon mooi profiteren van het hoge aantal kijkers van The voice, dat voor haar stond geprogrammeerd. Er keken 1.2 miljoen mensen en daarmee had ze niet de populairste talkshow van de avond in handen. Er keken iets meer mensen naar M op NPO 1, namelijk 1.24 miljoen mensen. Op1 deed het beduidend minder; er stemden 962.000 mensen af op de talkshow op NPO 1.

Flikken Maastricht

Een ander kijkcijferkanon dat niet kapot is te krijgen is natuurlijk de serie Flikken Maastricht. Vrijdag ging alweer het vijftiende seizoen van start. Naar de avonturen van Wolfs en Van Dongen keken 1.69 miljoen mensen op NPO 1 en dat is dus maar net iets minder dan The voice. Het trok bovendien een stuk meer kijkers dan de start van de afgelopen twee seizoenen. Toen hing het aantal rond de 1.3 miljoen kijkers.

Meer over