Videoland-tip: Bar Gezellig

Videoland-tip: Bar Gezellig

27 juli 2018 13:02 | serie | Door Televizier

© SBS / Elvin
Een remake van Cheers, het is nogal wat. Toch waagde SBS 6 zich destijds aan de klassieke kroegkomedie. Met Bas Ragas als de kroegbaas van Bar Gezellig.

Barry Konings (Bas Ragas) is na zijn carrière als topsporter achter de tap van een café begonnen. In Bar Gezellig tapt hij verse biertjes voor stamgasten Lou en Niek, en zijn oude trainer Coach. Hij krijgt daarbij hulp van serveerster Cindy (Anne-Mieke Ruyten), een maf mens met een scherpe tong en de nuffige Helene. Tussen het werk aan de toog door, maakt Barry ook tijd voor zijn grote passie: de vrouwtjes.

Cheers

Komt de rolverdeling bekend voor? Dat kan kloppen. Bar Gezellig is een bewerking van de klassieke comedyserie Cheers. Deze reeks met onder anderen Ted Danson, Kirstie Alley, Kelsey Grammer en Woody Harrelson in de hoofdrollen liep maar liefst elf jaar. Er werden 273 afleveringen van gemaakt. De Nederlandse kroeg werd na zes afleveringen al weer gesloten. Die zijn wel allemaal te zien op Videoland.

Bar Gezellig

Anne-Mieke Ruyten had vooraf goede hoop dat de reeks een langer leven beschoren zou zijn, vertelde ze destijds. “Ik hoop dat Bar Gezellig op eenzelfde manier gaat werken als SamSam. Dat was gebaseerd op de Britse sitcom Man About The House. Van tevoren was men daar heel sceptisch over, maar na een aantal weken was dat gevoel weg. Mensen vergaten dat het een remake was.” Het mocht niet zo zijn.

Lees ook:  Netflix-tip: Orange is the new black seizoen 6

Meer over