Baantjer bij RTL 4

Waldemar Torenstra wordt De Cock (Met COCK)

5 juni 2018 10:32 | serie | Door Irma Tomas

© ANP
Piet Römer krijgt een opvolger en hij heet Waldemar Torenstra. Waldemar speelt in een nieuwe reeks van de serie van Appie Baantje de legendarische rechercheur Jurriaan de Cock.

De nieuwe serie Baantjer zal te zien zijn bij RTL 4 en Videoland. Normaal gesproken wordt De Cock vergezeld door zijn jongere compagnon Dick Vledder, maar ditmaal krijgt hij gezelschap van Tonnie Montijn, gespeeld door Tygo Gernandt.

Thijs Römer

Het idee om Baantjer nieuw leven in te blazen komt van Peter en Thijs Römer, respectievelijk de zoon en kleinzoon van Piet Römer. Thijs is ook verantwoordelijk voor de scenario's. De serie Baantjer wordt voorafgegaan door een speelfilm die volgend jaar in de bioscopen komt.

Beatrix

Het verhaal speelt zich af begin jaren tachtig in Amsterdam wanneer De Cock net rechercheur is geworden. Hij en Montijn stuiten op een complot waarin waarin een aanslag wordt beraamd tijdens de kroning van koningin Beatrix.

Gouden Televizier-Ring

Baantjer trok begin jaren 2000 een recordaantal kijkers van ruim 2,8 miljoen kijkers per aflevering. In 1997 won Baantjer de Gouden Televizier-Ring. De opnames van de nieuwe Baantjer starten in september.

Meer over