Serie

Wie is wie in de indrukwekkende serie It's a Sin?

2 augustus 2021 13:00 | serie | Door Televizier

© VPRO
De jonge homo's Ritchie, Roscoe en Colin verruilen in de werkelijk prachtige Britse serie It's a Sin hun bekrompen geboorteplaats voor een nieuw leven in het bruisende Londen van de jaren 80. Maar er nadert een onzichtbaar gevaar.
Ritchie Tozer (Olly Alexander)

De extraverte Ritchie verlaat het eiland Wight om rechten te gaan studeren in Londen, tot trots en genoegen van zijn ouders. Eenmaal in de Britse hoofdstad komt hij uit de kast en stort hij zich vol overgave op het Londense uitgaansleven. Hij woont met goede vrienden Ash, Colin, Roscoe en Jill in een huis met de bijnaam The Pink Palace (het roze paleis). Olly Alexander is ook bekend als zanger van de band Years & Years.

Colin Moris-Jones (Callum Scott Howells)

De verlegen Welshman Colin gaat aan de slag als leerling-kleermaker. Daar krijgt hij meteen te maken met een grijpgrage werkgever. Gelukkig neemt een oudere homoseksuele collega hem in bescherming. Colins personage is losjes gebaseerd op John, een ex van scenarioschrijver Russell T. Davies (Years and years, Queer as folk).

De beste films en series over LHBTQI

Roscoe Babatunde (Omari Douglas)

Roscoes familie wil hem naar Nigeria sturen om hem van zijn homoseksualiteit te genezen, maar dat laat deze krachtige persoonlijkheid niet gebeuren. Hij trekt de deur van het ouderlijk huis in stijl achter zich dicht om nooit meer terug te keren. Hij wordt een van de sterren van de Britse homoscene.

Ash Mukherjee (Nathaniel Curtis)

Ash gaat al iets langer mee in de homoscene als de andere drie hun entree doen. De Indiaas-Britse student belandt al snel in bed met Ritchie.

Jill Baxter (Lydia West)

Jill is de rots in de branding voor deze vier en andere homo's en strijdt als een moederkloek voor hun rechten. Davies baseerde dit personage op zijn oude vriendin, de homorechtenactivist Jill Nalder. Tijdens de aidscrisis bezocht ze patiënten in ziekenhuizen, woonde ze begrafenissen bij en organiseerde ze demonstraties. Nalder speelt zelf ook een rol in de serie, als Christine Baxter, de moeder van haar alter ego Jill.

"It's a Sin" zie je vanaf maandag 2 augustus elke dag op tv, om 22:00 uur op NPO 2. Of stream nu alle afleveringen op NPO Start Plus

Meer over