Wellicht voor langer...

Bas Muijs keert terug in GTST als Stefano Sanders

21 juni 2022 09:04 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST is een oudgediende rijker: Bas Muijs duikt weer op in de serie als Stefano, de jongere broer van Ludo Sanders. Het is alweer Muijs' vijfde comeback in Meerdijk.

Op Videoland is al te zien hoe Stefano zijn opwachting maakt in huize Sanders en een gezellig onderonsje heeft met Ludo en Nina. 

Huwelijk

De reden voor Stefano's bezoek is het aanstaande huwelijk tussen zijn nichtje Nina en Bing. Maar het is wel opvallend dat het personage al zo ver van te voren ten tonele verschijnt. Als het zou gaan om een tijdelijk rolletje of een cameo dan zijn de makers er wel erg vroeg bij. Mogelijk gaat Stefano voor langere tijd voor ophef zorgen in de soap.

Comeback kid

Bas Muijs maakte in 1999 zijn soapdebuut als Stefano. Hij bleef tot 2005 in de serie en keerde kort terug in 2009, 2015 en 2020. Tijdens zijn laatste bezoek, voor de trouwerij van zijn zoon Lucas en Tiffy, zorgde hij voor drama door vlak na het jawoord met de bruid op de badkamer betrapt te worden.

Hartinfarct

Zijn rentree in de soapreeks is de eerste grote tv-klus van de 45-jarige Muijs nadat hij afgelopen december onverwacht getroffen werd door een zwaar hartinfarct en zes uur onder het mes moest om vier bypasses te realiseren

De eerste GTST aflevering met Stefano Sanders is vanaf woensdag 29 juni te zien bij RTL 4.

Meer over