Spoilers!

Dit gaat Edwin Jonker doen als soapschurk in GTST

30 Maart 2020 19:51 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Edwin Jonker (43) maakt binnenkort zijn soapdebuut als Richard van Nooten, een schimmige aartsrivaal van Ludo Sanders. Wij weten al wat hij van plan is.

Richard van Nooten is een gevestigde naam in de kunstwereld die, net als Ludo, ook weleens het verkeerde pad bewandeld om te krijgen wat hij wil.

Schilderijenoorlog

Ludo en Richard zijn elkaar in het verleden al eens tegengekomen, maar Richard heeft zich jarenlang niet met Sanders bemoeid. Daar komt verandering in als ze verwikkeld raken in een online bieding voor een kostbaar en geliefd schilderij dat Ludo graag voor Janine wil kopen als verrassing voor na haar borstamputatie.

Amelie

Maar Ludo wordt steeds nét overboden door Richard, wat hem zo erg frustreert dat hij besluit Leon op de zaak te zetten. Als dat niet werkt, krijgt Ludo hulp uit onverwachte hoek. Zijn nieuwe medewerker Amelie biedt aan Richard af te leiden, zodat ze een wit voetje bij haar baas kan halen. Ludo staat toe dat Amelie zich voor Richards auto werpt. Hij is hierdoor net lang genoeg afgeleid voor Ludo om het winnende bod uit te brengen.

Valentijn

Na afloop van de veiling neemt Richard contact op met Ludo om hem te feliciteren met het doek. Het belletje lijkt vriendelijk, maar de ondertoon is dreigend. De komende weken dringt hij zich op in het leven van de familie Sanders. Hij biedt zelfs Ludo's kleinzoon Valentijn een baan aan en de immer geldhongerige Sanders telg is zeker vatbaar voor dat aanbod. 

Schurkenstreek

Richards einddoel is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat hij te boek staat als iemand die altijd wil winnen. Hij geeft niets om kunst, behalve om de waarde van doeken. Het lijkt er dan ook op dat hij Ludo zijn streek betaald wil zetten. 

Meer over