Spoilers!

Komende week in GTST: Schilderachtige streken en de vurige vechtscheiding

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Puck die stiekem naar Rusland vertrok met Tiffy’s trouwjurk.

Helse liefdesdag

Al wat Tiffy de volgende dag van Puck aantreft is een kort briefje met excuses. Ze is intens verdrietig en Lucas wil direct achter Puck aan om de jurk terug te halen, maar Stefano weet hem te kalmeren. Die jurk is bijzaak en mag hun liefdesfeest niet in de weg staan. De voorbereidingen gaan gewoon door, ook al is het paar intens gestrest. Gelukkig staan vrienden en familie klaar om hen zorgen uit handen te nemen.

Met wat hulp van Linda, Nina en Shanti lukt het Tiffy om toch nog op tijd, knap én met een passende jurk aan de zijde van Lucas te verschijnen. De ceremonie is ontroerend mooi en daarna is het tijd voor feest en heel veel champagne. Zoveel champagne zelfs dat Tiffy en Stefano elkaar iets te leuk vinden. Tot verbijstering van Lucas treft hij zijn papa en platonische partner al vrijend op de wc aan.

Stefano en Tiffy vinden de situatie vervelend en ongepast, maar snappen niet zo goed waarom Lucas zó woedend is. Ze hadden toch een open relatie? Maar Lucas is niet voor rede vatbaar, zeker niet als duidelijk wordt dat Tiffy degene was die begon. Verdrietig vertrekt ze met Anton en Linda en de rest van de familie Sanders kijkt Stefano meewarig weg.

Toch is het Stefano die aan het eind van de week zorgt dat Lucas weer toenadering zoekt tot Tiffy. Ze wil weten waarom hij zo heftig reageerde en hij moet toegeven dat hij toch meer jaloers en bekrompen is dan hij zelf had gedacht. Op papier hebben ze alles goed geregeld, maar toch voelde het vreselijk om Tiffy met een ander te zien. Begripvol als altijd, snapt Tiffy zijn emotie maar ze is wel eerlijk: dit is nu eenmaal wat ze hebben afgesproken en ze kunnen er maar beter beiden aan wennen.

Henks meesterplannetje

Henk weigerde vorige week de kopie van de Lord Kingsley af te staan aan Ludo en merkt nu dat hij gevolgd wordt door een onheilspellende man in een chique auto. Henk besluit dat het schilderij niet veilig is bij hen thuis en bedenkt samen met Merel een plan. Hij loopt opzichtig met een ingepakt schilderij naar het opbergschuurtje terwijl Merel het echte doek ongemerkt meeneemt en opbergt in een kluisje bij Boks. Het plannetje werkt: als Leon het schuurtje openbreekt en het doek ongeopend naar Ludo brengt, is zijn baas niet blij met de buit.

Leon krijgt de opdracht zijn fout te herstellen en doet dat door Henk op te sporen. Hij vindt hem in De Koning met Merel en weet tot de laconieke Visser door te dringen door zijn kleindochter te bedreigen. Henk is geschrokken, maar krijgt een ingeving als hij indirect van Laura hoort dat Ludo's vrouw op het punt staat geopereerd te worden.

Hij wacht Ludo op bij het ziekenhuis en stelt 'm een ultimatum: hij krijgt het schilderij pas terug als 'ie krijgt waar hij recht op heeft. Henk stelt zelfs voor de boel 50/50 te verdelen, maar Ludo kan er alleen om lachen. Dat maakt Henk alleen maar nijdiger en hij bijt de zakenman toe: “Als je maar weet dat ik nog liever doodga dan dat ik je zomaar geef wat je wil."

Ludo’s liefdesgebaren

Ludo heeft deze week eigenlijk alleen maar oog voor Janine. Haar borstamputatie nadert en hij doet er alles aan om haar zoveel mogelijk te verwennen. Dit doet hij met kleine, maar ook hele grote gebaren. Het bod op hun beoogde nieuwe landhuis is afgewezen en Ludo haalt discreet alles uit de kast om de woning toch te krijgen. Janine vindt dat wat onzinnig, maar Valentijn weet haar te overtuigen. Niet geheel onzelfzuchtig: als ze groter gaan wonen, krijgt hij uiteraard ook een mooiere kamer.

Maar Ludo doet meer: hij wil Janine verrassen door een schilderij te kopen waar ze allebei enorm van houden. Het doek is van een vrij onbekende meester en wordt alleen online aangeboden. Een buitenkansje, zo vertelt Ludo aan Nina terwijl ze in het ziekenhuis wachten op de uitslag van Janines operatie. Helaas wordt hij steeds overboden door een andere kunstkenner en dat kan Ludo niet op zich laten zitten.

Gelukkig is er in alle ellende nog een klein lichtpuntje: Janine komt zonder complicaties door haar borstamputatie en is al snel weer wakker. Nina en Ludo zijn bij haar en beloven dat alles goed komt.

De dood en nieuw leven

Heel Meerdijk leeft op z’n eigen wijze mee met Janine deze week. Daags voor de ingreep zijn al haar vrienden er ontdaan van. Linda besluit Janine te verrassen met een mooi gebaar: ze wil de borsten van haar vriendin vereeuwigen in gips zodat ze later iets tastbaars heeft om mee te rouwen. Janine wil het alleen maar doen als Linda ook meedoet.

Laura is aan het werk in De Koning en kan haar gedachten er niet bijhouden vanwege Janine. Ze krijgt het helemaal zwaar als Rik ineens weg moet vanwege een spoedgeval van Shanti. Laura maakt zich ongerust, zeker als ze hen allebei niet te pakken krijgen. Ze besluit daarom poolshoogte te gaan nemen en als ze tevergeefs aanbelt en klopt bij Riks flatje, neemt haar onrust alleen maar toe.

Wat Laura niet weet is dat Shanti's idee van een noodgeval haar eisprong is. Ze is vruchtbaar en wilde Rik zo snel mogelijk thuis hebben om de gehoopte zwangerschap te realiseren. Kort nadat het paar de daad heeft verricht, staat Laura al bonzend en roepend voor de deur. Ze klopt zelfs aan bij de Verduyns waar Steef via het balkon kijkt wat er aan de hand is, tot eeuwige schaamte van Rik en Shanti die met een rooie kop heel wat uit te leggen hebben. Gelukkig reageert Laura begripvol.

Bing versus Nina

Rode draad deze week is de breuk tussen Nina en Bing, Nu ze allebei gevreesde, bikkelharde topadvocaten hebben ingehuurd is hun vechtscheiding officieel begonnen. Toch is Bing in den beginne niet kwaad: als hij ziet hoe graag de kinderen bij het liefdesfeest van Lucas en Tiffy willen zijn, besluit hij ze toch te brengen, ook al was het zijn dag met de kids. Dat lieve gebaar moet hij al snel bezuren als hij ziet dat Nina met Daan op het feest is. Bing breekt van binnen als hij machteloos moet toezien hoe zijn hele gezin gezellig met een andere man wegloopt. Bing wil terugslaan en doet dat al meteen tijdens het feest. Hij regelt een verhuisploeg en laat het appartement boven Boks grotendeels leeg trekken, tot het speelgoed van de kinderen aan toe.

Nina is verbijsterd als ze thuiskomt en ziet wat Bing heeft gedaan. Ook het grote schilderij van Maxime dat ze als huwelijkscadeau kregen is weg. Ze is klaar om Bing verrot te schelden en alles zelf terug te halen, maar Daan maant haar tot kalmte: dat is precies wat Bing wil. Enigszins afgekoeld maakt Nina er het beste van: ze gaat online een nieuw interieur bij elkaar shoppen.

Aan het eind van de week gaat het weer mis. Op de dag dat Janine wordt geopereerd, besluit Bing onaangekondigd de kinderen op te halen, maar Jojo heeft slecht nieuws voor haar broer: Daan past al op ze. Bing valt daarop uit tegen Jojo, die er ook niks aan kan doen en niet gediend is van die ellende.

Woest gaat Bing naar het ziekenhuis om Nina te vragen waar Daan is, maar zij zit al helemaal niet op hem te wachten en na milde dwang van Ludo besluit Bing af te druipen. Maar niet voordat hij onthult dat Ludo hem al weken laat schaduwen, tot afgrijzen van Nina die niet wil dat haar vader zich onaangekondigd met haar leven bemoeit. Ludo bezweert dat dit echt de beste manier is.

Bing druipt af naar Boks waar hij net zolang wacht tot Daan terugkomt met de kinderen. Bing dringt zich op en zorgt met zachte dwang dat Daan ze aan hem meegeeft. Hij lijkt gewonnen te hebben, maar later die avond staat Nina bij hem op de stoep. Ze is niet blij met de gang van zaken, maar komt vooral langs om te melden dat ze als eigenaar van het pand de huur van Bings’ Boks zaak met onmiddellijke ingang heeft verhoogd met 20.000 euro. Bing blijft in shock achter.

En verder: Linda is helemaal klaar met Linlicious, Julian en Saskia mixen mocktails in de baas z’n tijd en Shanti zorgt dat de soldaatjes de goede richting op lopen.

Meer over:

Reageren