De Verduyntjes stellen zich voor...

Dit moet je weten over Julian en zijn nieuwe GTST-gezin

29 December 2019 14:33 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/Geert de Lange
Julian Verduyn (Cas Jansen) en zijn gezin maken 30 december officieel hun opwachting in GTST. Maar wie is wie en wat is er de afgelopen 20 jaar met Julian gebeurd? Maak kennis met de familie Verduyn.

Voorafgaand aan de introductie van het nieuwe soapgezin gaven de makers omschrijvingen vrij van de personages. Met deze achtergrondinformatie is het drukke gezin een stuk beter te snappen. 

Julian Verduyn (Cas Jansen)

Julian is volgens de schrijvers inmiddels 42 jaar. Hij vertrok ooit uit Meerdijk met zijn grote liefde Jessica, maar die relatie hield geen stand. Hij is nu al bijna twintig jaar heel gelukkig met zijn vrouw Saskia. Als vader van drie kinderen houdt hij van z'n gezin, voetbal, motorrijden en bier drinken. Hij verdient de kost als zelfstandige klusjesman die altijd wil doen wat goed is. Daarnaast kan hij impulsief, veroordelend en opvliegerig uit de hoek komen, maar dat duurt nooit lang.

Saskia Verduyn (Tamara Brinkman)

Saskia (40) is Julians jeugdliefde en die liefde is nog altijd geheel wederzijds. Ze heeft haar man overgehaald naar Meerdijk te komen na een mysterieuze, maar traumatische aanvaring in hun vorige woonplaats. Ze heeft een zorgachtergrond en werkt als receptioniste in het AZM waar ze altijd voor iedereen klaar staat Wel vindt ze sociale status erg belangrijk: ze wil altijd een goede indruk maken en is erg charmant en vindingrijk. Als nieuwkomer in Meerdijk doet ze alles om op positieve wijze op te vallen. 

Henk Visser (Johnny Kraaijkamp Jr.)

De 65-jarige vader van Saskia voegt zich op enig moment bij het gezin. Volgens de schrijvers is Henk een simpele, volkse man van eenvoudige komaf die al vijftien jaar weduwnaar is nadat zijn vrouw Kaatje plots overleed. Henk is een groot gezin gewend, is dol op gezelligheid en heeft het hart op de tong, met alle foute grappen en politiek incorrecte opmerkingen van dien. Gelukkig is hij nooit te beroerd sorry te zeggen.

Merel Verduyn (Sophie Bouquet)

De oudste dochter van Saskia en Julian is bijna 17 jaar en een echte puber met rebelse en dwarse buien. Ze is authentiek en oprecht, maar vaak lichtgeraakt en egoïstisch.
Merel is onzeker en wil zo graag vrienden maken, dat andere mensen een beetje ongemakkelijk worden van haar opdringerige gedrag en haar zelfs uit de weg gaan.

Steef Verduyn (Tommy van Lent)

Met zijn 15 jaar is Steef de middelste van de Verduyntjes. Hij schurkt tegen de puberteit aan en begrijpt weinig van het gedrag van zijn jongste zusje Demi. Hij kijkt daarentegen wel op tegen Merel die een voorbeeld voor hem is. Steef zit in het derde jaar VMBO-TL, houdt van voetbal, gamen en niksen. Hij is stoer, sportief en ziet het leven als een groot avontuur.

Demi Verduyn (Noa Zwan)

Demi is met haar 12 lentes de jongste van de drie Verduyn kinderen. Ze kijkt heel erg tegen haar oudere broer en zus op, maar leeft vooral in haar eigen wereldje. Demi zit in de VMBO TL/HAVO Brugklas. Ze is dol op leren en gaat graag naar school. Ze houdt van lezen, van sprookjesboeken tot jeugd romans, en maakt zelf bloemenkransen die ze met trots op haar hoofd draagt. Demi is creatief, geduldig, een tikje naïef. Maar zorgt altijd voor de harmonie om haar heen. Soms vlucht ze voor de werkelijkheid naar de fictieve verhalen van haar boeken.

Hondje Dolly

De gezinshond van de familie Verduyn is een middelgrote, zo goed als onherleidbaar vuilnisbakkie. Dat maakt Dolly natuurlijk niet minder lief en aanhankelijk. Ze kwispelt graag, houdt van achter balletjes aanrennen, blaft zo nu en dan en eet een gezellig hapje mee.

Meer over