'Er is geen God behalve Allah''

Dit zegt Ilyas in de GTST zomercliffhanger

8 juli 2021 09:34 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST is toe aan haar jaarlijke zomercliffhanger waarin een sleutelrol is weggelegd voor Hamza Othman. De 22-jarige acteur sluit het seizoen af in het Arabisch, maar wat zegt zijn personage?

In gesprek met het AD onthult Hamza hoe hij zich heeft voorbereid op de zomercliffhanger die zonder meer de grootste verhaallijn is die zijn personage Ilyas tot nu toe heeft gehad in GTST.

Steekpartij

Hamza wist al maanden dat hij neergestoken zou worden, wat hem ruim de tijd gaf om zich in te leven: "Ik heb best  veel research gedaan wat er met je lichaam gebeurt als je wordt neergestoken. Superraar, maar ik had een paar maatjes van mij gebeld en gevraagd: ‘Ben jij ooit neergestoken?’. Ze reageerden verbaasd: ‘Hè, hoe bedoel je?’ Uiteindelijk ben ik bij niemand uitgekomen die ooit is neergestoken."

Sjahada

Ook had Hamza nog een suggestie voor de makers, hij wilde in Ilyas' laatste momenten de sjahada zeggen: "Als moslims weten dat ze overlijden zeggen ze: ‘Er is geen God, behalve Allah. Profeet Mohamed is zijn boodschapper.’ Ik dacht: dat moet erin. Dat heb ik met de regisseur besproken. Uiteindelijk zit dat in de scène en daar ben ik heel blij mee."

Meer over